Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

 


Ακόμα ένα βίαιο περιστατικό με θύτη αστυνομικό συνέβη, αυτή τη φορά την Πέμπτη 11 Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (ΓΝΛ). Συγκεκριμένα, 2 νοσηλεύτριες δέχτηκαν φραστικές απειλές και ύβρεις από έναν συνοδό, ο οποίος διαμαρτυρόταν έντονα για την εξυπηρέτηση συγγενικού του προσώπου. Στην συνέχεια ο ίδιος προσπάθησε να κλείσει τις πόρτες της κλινικής, ενώ παράλληλα απειλούσε ότι θα σκοτώσει τους πάντες και θα κάψει το νοσοκομείο. Οι 2 εργαζόμενες αποπειράθηκαν να τον σταματήσουν, ωστόσο ο σαραντατετράχρονος δράστης, ο οποίος (τυχαίνει να) είναι μάλιστα εν ενεργεία αστυνομικός σε Α.Τ της Αττικής, τους επιτέθηκε βίαια κλοτσώντας και χτυπώντας τες στο πρόσωπο, την κοιλιά και αλλού πάνω στο σώμα τους. Παρά την κατάθεση μηνύσεων ενάντιά του, ήδη έχει γίνει δεκτή η ψυχιατρική εξέτασή του, η οποία κατέδειξε ότι θα πρέπει να εισαχθεί στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία στην Αθήνα.

Η ευκολία με την οποία οι αρχές δέχθηκαν τόσο την διεξαγωγή της εξέτασης όσο και το ίδιο το πόρισμα είναι αξιοθαύμαστη. Αυτή η έκβαση θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο ελαστική η μεταχείριση του αστυνομικού, ο οποίος θα δικαστεί για τα αδικήματα που διέπραξε έχοντας το σημαντικό ελαφρυντικό της τέλεσης αξιόποινης πράξης υπό κατάσταση ψυχικής αστάθειας (μπορεί ακόμη και να αθωωθεί, με μοναδικό όρο τον εγκλεισμό σε ψυχιατρική δομή για όσο αυτό κριθεί αναγκαίο). Αλλά δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από την Ελληνική Αστυνομία. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, το καθεστώς ατιμωρησίας που υφίσταται στο εσωτερικό της είναι άνευ προηγουμένου. Ζωντανή απόδειξη η πρόσφατη αποφυλάκιση του δολοφόνου Κορκονέα.

Ολοένα και περισσότερο η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι υπόλοιποι μνημονιακοί, ενισχύουν την αστυνομία και τα δικαστήρια για να καταστέλλουν τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Η δικαιοσύνη ρίχνει στα μαλακά τα «δικά τους παιδιά» (Λιγνάδης, Κορκονέας, οδηγός της Μπακογιάννη κ.α.) ενώ καταδικάζει αδιακρίτως κάθε φτωχό, αδύναμο και αγωνιστή. Η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και η μετατροπή της σε έναν πλήρως αυταρχικό μηχανισμό γεμάτο με ταξικό μίσος, οδηγούν σε περιστατικά όπως αυτό στο ΓΝΛ. Γιατί η ΕΛΑΣ δεν είχε αντιληφθεί πρότερα την «ασταθή ψυχική κατάσταση» του συναδέλφου τους; Η απάντηση είναι προφανής. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί γαλουχούνται με την λογική ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς καμία απολύτως συνέπεια.

Μόνο μια μπορεί να είναι η απάντηση στις βάρβαρες πολιτικές τους. Ανυποχώρητος αγώνας μέσα από τις δομές αυτοργάνωσής μας, επιτροπές, συλλόγους και σωματεία. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τις αυθαιρεσίες και την ατιμωρησία της αστυνομίας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΕΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ