Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

 


Την Τετάρτη 10/08 στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και δολοφόνησαν έναν άστεγο με μοναδική «αιτιολόγηση» την κατοχή μαχαιριού. Η αστυνομία κλήθηκε να απομακρύνει τον άτυχο άντρα με την πρόφαση ότι παρενοχλούσε το προσωπικό του αεροδρομίου. Όμως, οι αστυνομικοί, αντί να τον απομακρύνουν αποφάσισαν ότι πρέπει να τον δολοφονήσουν καθώς είχε δείξει «σημάδια επιθετικότητας». Με πλήρη κυνικότητα το αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ανέφερε πως: «εξουδετερώθηκε απειλητικό άτομο στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle». O άντρας, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γνωστοποιηθεί, μετά τον πυροβολισμό οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και υπέκυψε στα τραύματα του.

Αυτό το περιστατικό αποτελεί ένα μικρό δείγμα από το συνολικό φαινόμενο της αστυνομικής βίας. Όχι μόνο στην Γαλλία, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο οι δολοφονίες από αστυνομικούς έχουν αυξηθεί ραγδαία. Η έξαρση αυτού του φαινομένου συνδέεται άμεσα με την όξυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, ανήμπορες να διαχειριστούν την οικονομική σήψη που προκάλεσαν οι δικές τους πολιτικές, προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των νέων, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Περνάνε πλήθος αντεκπαιδευτικών και αντεργατικών νόμων που καταστρέφουν τα δικαιώματα και διαλύουν το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ο μόνος σκοπός τους είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πλουσίων και της ελίτ. Κάθε αναγκαία δημόσια δομή (υγεία, παιδεία, ενέργεια) έχει ξεπουληθεί στο βωμό του κέρδους. Μέσα στον κόσμο του νεοφιλελευθερισμού όποιος δεν είναι αρκετά «άριστος» και δεν έχει αρκετά χρήματα στην τσέπη του πεθαίνει εκτός ιατρικής περίθαλψης ή τον αφήνουν χωρίς ηλεκτρισμό και θέρμανση στο σπίτι του.

Αυτή η κατάσταση δεν διαφέρει πολύ και στην Ελλάδα. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεπουλήσει όλο τον δημόσιο πλούτο στους «ημέτερους». Χαρίζει πακτωλούς χρημάτων σε πολεμικούς εξοπλισμούς, αστυνομία και τράπεζες. Μέσα στον κυκεώνα της ακρίβειας και του πολέμου στην Ουκρανία, η ελληνική κυβέρνηση, πιστή στις επιταγές των δυτικών ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) στέλνει όπλα και στρατιώτες. Από την άλλη, δίνει επιδόματα-ψίχουλα στους εργαζόμενους και τους φτωχούς και ευαγγελίζεται την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία, ενώ είμαστε καταδικασμένοι να βρισκόμαστε κάτω από τον ζυγό των μνημονίων μέχρι το 2060!

Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να σταματήσουν τις δολοφονίες της αστυνομίας! Οι  εργάτες της Γαλλίας και όλου του κόσμου πρέπει να ξαναπιάσουν το νήμα των αγώνων και να δώσουν μια μάχη διαρκείας απέναντι στις κυβερνήσεις που τους έχουν τσακίσει την ζωή.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ