Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

 


Για ακόμη μία φορά πρόσφυγες γίνανε θύματα της ελληνικής ακτοφυλακής και των βάρβαρων πρακτικών της. Την Τετάρτη 10/08, ένα καραβάνι 39 προσφύγων έφτασε στις ανατολικές ακτές της Χίου. Από αυτούς, οι έξι αγνοούνται, ενώ δώδεκα συνελήφθησαν. Η ελληνική ακτοφυλακή μετέφερε τους τελευταίους σε ένα απόμερο σημείο, όπου ο ένας φαίνεται να δολοφονήθηκε επί τόπου ενώ οι υπόλοιποι ξυλοκοπήθηκαν άγρια και πετάχτηκαν στην θάλασσα δεμένοι με χειροπέδες. Αργότερα, εντοπίστηκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα με τους τρεις να είχαν πνιγεί στην θάλασσα. 

Το φαινόμενο αυτό κάθε άλλο παρά σπανίζει. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις απάνθρωπες πολιτικές της δολοφονεί καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες, τους αφήνει στην θάλασσα να πνιγούν, τους καταδικάζει στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, από τα οποία απουσιάζουν τα βασικά αγαθά και υγειονομική περίθαλψη ή τους γρονθοκοπά και δολοφονεί εν ψυχρό στα σύνορα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να «ντύσει» την αγριότητά της, προωθώντας μισο-φασιστικά ιδεολογήματα που θέλουν τους πρόσφυγες την πηγή του «κακού». 

Είναι οι ίδιοι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι που πραγματοποιούν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και με άδικους πολέμους, ρημάζουν χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, που φέρνουν ανθρώπους στην εκλογή: «επιστροφή στον πόλεμο ή θανατηφόρο ταξίδι». Αφού έχουν εξαναγκάσει εκατομμύρια στην προσφυγιά, τους κλείνουν τα σύνορα, όπως κάνανε με την επικίνδυνη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, έχουν χώρο για διόγκωση της αστυνομίας και αστυνομικές δολοφονίες, υπερεξοπλισμό του στρατού, μιλιταρισμό και ακραία καταστολή. Στέλνουν εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και «ταΐζουν» τον πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολές εξοπλισμών και πολεμοφοδίων.  Αλλά δεν τους «περισσεύουν» για δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία ή ασφάλιση, ιδιωτικοποιούν τα πάντα και εξοντώνουν τους «επικίνδυνους» πρόσφυγες που εκείνοι δημιούργησαν! 

Δεν πάει άλλο! Φτωχά λαϊκά στρώματα, εργαζόμενοι και νεολαία, έχουμε πιο πολλά κοινά με πρόσφυγες και τους μετανάστες παρά με τους βάναυσους της ΕΕ και της ΝΔ.  Ενωμένοι πρέπει να παλέψουμε ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές τους. Μέσα από τους αγώνες μας και τις δομές αυτοργάνωσης να διώξουμε τους ά(χ)ριστους της ΝΔ πριν μας τσακίσουν και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΑΣΥΛΟ/ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε.