Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Αυγούστου για ακόμη μια φορά οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ξεκίνησαν έναν νέο κύκλο επιθέσεων, βομβαρδισμών και δολοφονιών μέσα στην πολυχτυπημένη λωρίδα της Γάζας. Οι IDF προφασίστηκαν κάποια «άμεση απειλή» από την οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία υποτίθεται θα προχωρούσε σε επιθέσεις ως αντίποινα για την σύλληψη 2 μελών τους τις προηγούμενες ημέρες. Στην πραγματικότητα δεν πραγματοποιήθηκε καμία επιθετική ενέργεια κατά του Ισραήλ παρά μόνο έπειτα από τους πολύνεκρους βομβαρδισμούς της Παρασκευής. Η ισραηλινή αεροπορία δήλωσε πως προχώρησε σε «στοχευμένα» χτυπήματα ενάντια σε ηγέτες της Ισλαμικής Τζιχάντ. Ο πραγματικός απολογισμός όμως είναι πραγματικά βαμμένος με αίμα. Σύμφωνα με την Χαμάς (επίσημη αρχή της λωρίδας της Γάζας) οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι τουλάχιστον 41. Μέσα σε αυτούς αρκετοί άμαχοι. Τουλάχιστον 15 παιδιά και 3 γυναίκες έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των εναέριων εεπιθέσεων, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 300. Επίσης το Ισραήλ στα πλαίσια της κλιμάκωσης ενάντια στην υποτιθέμενη «απειλή», απέκλεισε τις λιγοστές διόδους μεταφοράς αγαθών προς την Γάζα. Αποτέλεσμα του αποκλεισμού ήταν η διακοπή λειτουργίας λόγω έλλειψης καυσίμων του μοναδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Γάζα.

Οι νέες επιθέσεις δεν έρχονται σε τυχαίο χρόνο. Η βαθιά πολιτική κρίση των τελευταίων χρόνων στο Ισραήλ, έχει πυροδοτήσει μια σφοδρή αντιπαράθεση στο εσωτερικό του. Δεδομένων των επικείμενων εκλογών στην χώρα (πέμπτες μέσα σε μια τετραετία) ο νυν προθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ θέλει να επιδείξει ένα «σκληρό» πρόσωπο στο παλαιστινιακό ζήτημα, έτσι ώστε να κερδίσει έδαφος στον ανταγωνισμό με τον πρώην πρωθυπουργό και μέγα σφαγέα Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Εδώ και δεκαετίες το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ υφαρπάζει την γη, ξεσπίτωνει, εκτοπίζει, δολοφονεί και εξευτελίζει τον παλαιστινιακό λαό. Οι δυτικοί σύμμαχοι του Ισραήλ (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ελλάδα κ.α.) ως δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, στέκουν πάντα πλάι σε αυτό το κράτος-τρομοκράτη και στα εγκλήματά του. Έτσι και η δικιά μας κυβέρνηση είναι συνένοχη στην σφαγή των Παλαιστίνιων και στα εγκλήματα που συντελούνται ακόμη και απέναντι στα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η κατεδάφιση κατοικιών, ο βίαιος εκτοπισμός πληθυσμού, η διακοπή της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης, η καταστροφή τροφοπαραγωγικών δομών και το εμπάργκο που στερεί μέχρι και τα πιο βασικά φάρμακα από τα νοσοκομεία της Γάζας.

Από τις αρχές της αντίστασης μέχρι και σήμερα ο Παλαιστινιακός λαός έχει επιδείξει απαράμιλλη αποφασιστικότητα και γενναιότητα. Μέσα από τους αγώνες του ενάντια στην σιωνιστική κατοχή πρέπει να παραδειγματιστούμε και να αγωνιστούμε για την οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού κινήματος. Να παλέψουμε για την ανατροπή της φιλοπόλεμης κυβέρνησης της ΝΔ και να χτυπήσουμε το «δικό μας» ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο βάζοντας μπλόκο στα σχέδιά του σε Ουκρανία, Βαλκάνια, Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Η σωτηρία των λαών όλου του κόσμου από τον πόλεμο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διεθνισμό και την συναδέλφωση.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

  • ΚΑΤΩ Η ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΚΑΤΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ