Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

 


Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η ανικανότητα του επιτελικού κράτους της ΝΔ φανερώθηκε μέσα από την αδυναμία περιορισμού και αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Συνολικά, για τον μήνα Ιούλιο, πάνω από 132.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη σε Πεντέλη, Ιτέα, Έβρο, Ρέθυμνο και Λέσβο ενώ από την αρχή του έτους έχουν καεί άλλα 80.000 στρέμματα! Οι ζημιές σε σπίτια και περιβάλλον είναι ανυπολόγιστες. Οι δύσμοιροι κάτοικοι των περιοχών αυτών κατήγγειλαν πως μια αρχικά διαχειρίσιμη κατάσταση κατέληξε σε πύρινη κόλαση, λόγω της ανεπαρκούς ανταπόκρισης των αρμόδιων φορέων. Η μόνη λύση που βρήκε η κυβέρνηση είναι οι γενικευμένες εκκενώσεις, χωρίς να δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τις τεράστιες δασικές εκτάσεις και τις περιουσίες που έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Πέρυσι ακριβώς τον ίδιο καιρό οι φονικές πυρκαγιές είχαν ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα και είχαν σαν αποτέλεσμα να καούν πάνω από 1.100.000 στρέμματα γης και χιλιάδες πυρόπληκτους να βλέπουν τα σπίτια τους να καταστρέφονται χωρίς να έχουν πάρει μέχρι και σήμερα δεκάρα τσακιστή σαν αποζημίωση. Φέτος, πάλι δεν υπήρξε καμία προετοιμασία ώστε να εισέλθουμε στην περίοδο εμφάνισης των πυρκαγιών με καλύτερους όρους. Η πυροσβεστική είναι αποδυναμωμένη με αρκετές από τις δυνάμεις της μάλιστα να είναι ακινητοποιημένες για την προστασία της Fraport στα αεροδρόμια ή ιδιωτικών δρόμων. Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της πυροσβεστικής κατευθύνεται στη μίσθωση εναέριων μέσων πυρόσβεσης από ιδιωτικές εταιρείες για εξωφρενικές τιμές. Επίσης, οι δασικές υπηρεσίες υπολειτουργούν έχοντας προσωπικό που καλύπτει μόλις το 30% των αναγκών της.

Η κυβέρνηση συνεχίζει παρόλα αυτά να επικαλείται πως υπάρχει μέριμνα για τις πυρκαγιές αλλά ότι δε μπορεί να ελέγξει τον κάθε «πυρομανή», ρίχνοντας δηλαδή το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη για άλλη μια φορά. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά αυτούς τους «πυρομανείς» καθώς πέρυσι ψήφισε αντιπεριβαλλοντικό νόμο που διευκόλυνε τις επενδύσεις σε δασικές εκτάσεις και προστατευόμενες περιοχές. Έτσι, ο κάθε επίδοξος επενδυτής ξέρει πολύ καλά πως να καθαρίσει φτηνά και γρήγορα μια δασική έκταση ώστε μετά να ξεκινήσει τις εργασίες του. Ταυτόχρονα φαίνεται πως και η πυροπροστασία οδεύει προς την ιδιωτικοποίηση με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ, δηλαδή πλέον μια από τις προϋποθέσεις που πρέπει να ικανοποιούνται για να σβηστεί μια φωτιά θα είναι το κέρδος που μπορεί να βγάλει ένας ιδιώτης.

Να τους ανατρέψουμε πριν μας κάψουν! Μόνο με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας μπορούμε να επιβάλουμε τη δικιά μας ασφάλεια και τη δικιά μας ευημερία πάνω από τα συμφέροντα της κυβέρνησης και των ημετέρων της.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

● ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ