Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΣΤΑ ΥΨΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Ο ΛΑΟΣ ΠΟΝΑΕΙ, Η ΝΔ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ

 


Η αύξηση του πληθωρισμού έφτασε το 11,5% τον Ιούλιο. Για τρίτο συνεχόμενο μήνα, η αύξηση του πληθωρισμού στην χώρα μας κυμαίνεται σε ποσοστά άνω του 10% και από τον προηγούμενο Γενάρη η αύξηση είναι σταθερά πάνω από 5% ανά μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, οι ρυθμοί αύξησης των τιμών στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτεροι σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Ακόμη πιο εξωφρενική είναι η αύξηση των τιμών στην ενέργεια για τους τελευταίους 7 μήνες με +56,1% έναντι +39,7% στην Ευρωζώνη. Ενώ οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες στον τομέα των τροφίμων και της ενέργειας έχουν αυξήσει ραγδαία τα κέρδη τους μέσα στην κρίση, οι φτωχοί γίνονται συνεχώς φτωχότεροι. Ο κίνδυνος να πεταχτεί ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων και φτωχών στο περιθώριο είναι πιο υπαρκτός από ποτέ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θριαμβολογεί για την «τρομερή επιτυχία» της να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις των προϊόντων βασικής και μαζικής κατανάλωσης και της αύξησης των τιμών σε καύσιμα και ενέργεια. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να κρυφτεί. Τα αργυρώνητα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα πλέκουν καθημερινά το εγκώμιο της φιλεύσπλαχνης(!) κυβέρνησης που «νοιάζεται και βοηθά» τους εργαζόμενους. Τα ξεροκόμματα και οι ελεημοσύνες που δίνει ο Μητσοτάκης είναι μια προεκλογική κοροϊδία. Επιδόματα-ψίχουλα όπως το power και το fuel pass που δεν λύνουν ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα επιβίωσης με το οποίο έρχονται αντιμέτωπα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Οι ίδιοι «άριστοι» που παριστάνουν τους υπεύθυνους ηγέτες σήμερα, είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους μας έχουν φτάσει σε αυτήν την κατάσταση. Έχουν ξεπουλήσει και υποθηκεύσει ό,τι δημόσιο πλούτο είχε αυτή η χώρα και έχουν κατακρεουργήσει τα εργατικά δικαιώματα. Βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση της ΕΕ αναφορικά με το κατά κεφαλήν εισόδημα και την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει ανοδικά. Επιπλέον, η τυχοδιωκτική και φιλοπόλεμη στάση της κυβέρνησης θέτει μπροστά μας ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Εξοπλιστικά προγράμματα πολλών δισ ευρώ, αποστολές με πολεμικό υλικό προς την Ουκρανία, πολεμικές ασκήσεις και το ενδεχόμενο επέκτασης του πολέμου ή ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Όλα αυτά θα τα πληρώσουν για άλλη μια φορά οι πιο αδύναμοι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας στον βωμό του κέρδους μιας ολιγαριθμης ελίτ.

Πρέπει να αντεπιτεθούμε! Να χτίσουμε παντού εστίες αντίστασης για να διώξουμε τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους πριν μας εξοντώσουν. Με αυτοοργάνωση και μαχητικά μέσα πάλης να επιβάλουμε τις ανάγκες μας στην πράξη και να παλέψουμε για ζωή με αξιοπρέπεια.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • ΠΛΑΦΟΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ