Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ Δ. ΛΙΓΝΑΔΗ


Την Τετάρτη 13/7, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για δύο βιασμούς, χωρίς ελαφρυντικά, και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Παρόλα αυτά, η εξοργιστική απόφαση που πάρθηκε στο τέλος ήταν η απελευθέρωσή του μέχρι το Εφετείο, με την επιβολή μόνο περιοριστικών όρων, δηλαδή απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παρουσία στην αστυνομία τρεις φορές το μήνα και καταβολή 30.000 ευρώ. Μάλιστα, η απόφαση αυτή για αναστολή της ποινής ήταν αντίθετη με την πρόταση της εισαγγελικής έδρας, ενώ ακόμη σημειώθηκαν πολλές αντιδράσεις από το ακροατήριο, που καταδίκαζαν την απόφαση και την πρόεδρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όλο αυτό το διάστημα κρατούσε σιγή ιχθύος και προσπαθούσε να κρύψει την υπόθεση, έχοντας και την υποστήριξη των ΜΜΕξαπάτησης, ενώ εκ των υστέρων προέβη σε κάποιες δηλώσεις, οι οποίες διόλου δεν απαντούν στην «ιδιαίτερη μεταχείριση» του Λιγνάδη και στην προκλητική αποφυλάκισή του. Ωστόσο, τόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και ο Κούγιας, το γνωστό μαντρόσκυλο της μνημονιακής δικαιοσύνης και συνήγορος υπεράσπισης του Λιγνάδη, μπορούν τώρα να αισθάνονται ικανοποίηση για τις προσπάθειές τους.

Αυτή είναι η «ανεξάρτητη» αστική δικαιοσύνη, στην Ελλάδα των μνημονίων, της ακρίβειας, των αντεργατικών μέτρων, της αστυνομοκρατίας,  και του δόγματος «νόμος και τάξη» του Μητσοτάκη. Αυτή που δρα αποκλειστικά με βάση τα συμφέροντα των πλουσίων και της ελίτ. Αυτή που από τη μία απελευθερώνει και δικαιώνει μία σειρά από δολοφόνους, βιαστές και μέλη φασιστικών οργανώσεων, ενώ από την άλλη καταδικάζει και φυλακίζει διαδηλωτές και αγωνιστές που «τολμούν» να διεκδικούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους.

Φτάνει πια! Νεολαία, εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει να παλέψουμε ενάντια σε αυτήν την αθλιότητα που οικοδομούν η μνημονιακή κυβέρνηση της ΝΔ και η αστική ελίτ πάνω στις δικές μας πλάτες. Μόνο μέσα από τους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τα δημοκρατικά, εργατικά και πολιτικά δικαιώματα μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ