Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 23 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

  Διεκδικούμε - Απαιτούμε: Απόσυρση όλων των χαλκευμένων κατηγοριών, διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων για όλους τους αγωνιστές! 

Στις 17 Νοέμβριου 2020, φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσπαθήσαμε να τιμήσουμε την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973 και να διαμαρτυρηθούμε για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Για να προβάλλουμε ξανά το επιτακτικό αίτημα για άμεση ενίσχυση και χρηματοδότηση της υγείας με προσλήψεις, νέες ΜΕΘ, τεστ, άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας. Για να διεκδικήσουμε ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Πήραμε απάντηση τον άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ : 6 τραυματίες, 30 προσαγωγές, 23 συλλή­ψεις, κατασκευασμένες και ψεύτικες κατηγορίες, εξοντωτικά πρόστιμα (900 € έκαστος, 20.700 € συ­νολικά).

Τρομοκρατούν, ξυλοκοπούν, συλλαμβάνουν όποιον αμφισβητεί και αγωνίζεται!

Η βίαιη καταστολή και η αστυνομοκρατία σε όλες τις πόλεις, οι χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις, οι παραβιάσεις ακόμα και του Συντάγματος που βίωσαν εργαζόμενοι και νεολαία στις 17 Νοέμβρη συνεχίστηκε στις 26/11, μέρα απεργίας και στις 6 Δεκέμβρη. Γιατί η εξαθλίωση και η φτωχοποίηση που μας επιβάλλουν, συνοδεύεται με τον μαζικό εκφοβισμό των εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Αλληλεγγύη στους 23, σε κάθε διαδηλωτή και αγωνιστή.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το «μαύρο» Κρά­τος Έκτακτης Ανάγκης, τα πρόστιμα, την άθλια προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», επιχειρεί να φιμώσει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τη νεολαία. Θέλει να μας κλειδώσει στα σπίτια, τρομοκρατημένους, για να μην αντιδράσουμε ενάντια στις εγκληματικές νεοφιλελεύθερες–ταξικές πολιτικές τους. Δεν θα περάσουν! Το όπλο μας ενά­ντια στην καταστολή και τρομοκρατία είναι η αλλη­λεγγύη: η δημοσιοποίηση, η οικονομική και νομική, πολιτική και ηθική στήριξη όλων των διωκόμενων αγωνιστών, μέσα από Συλλόγους, Σωματεία, επιτροπές και συνελεύσεις του κινήματος.

Γι’ αυτό έχουμε ξεκινήσει καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης, για την οργάνωση της νομικής βοήθειας και τη συλλογική κάλυψη των δικαστικών εξόδων των διωκόμενων φοιτητών, για την ακύρωση των εξοντωτικών προστίμων. Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους, σωματεία και συλλόγους, κόμματα και οργανώσεις, κάθε πολίτη που θέλει να συμβάλ­λει έμπρακτα στην υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, κάθε αλληλέγγυο, να στηρίξουν αυτό τον αγώνα μας.

Κατάθεση χρημάτων για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των 23 διωκόμενων:

ΕΘΝΙΚΗ: GR5101103590000035929627723

Δικαιούχος

Foititikos Syllogos Panepistimiakon Katoikion Ioanninon

Swift (bic): ETHNGRAA


Οικονομική ενίσχυση μέσω Paypal ή και κάρτας



Ακόμη και 1€ είναι σημαντικό!