Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ «ΗΡΩΕΣ» ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

 

Πίσω από τις ζητωκραυγές του Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ( που είναι γελοιωδώς ανεπαρκής σε σχέση με την αύξηση της ακρίβειας), βρίσκονται οι κραυγές απελπισίας των «ηρώων» υγειονομικών οι οποίοι εδώ και μήνες δεν έχουν λάβει τις πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, εφημερίες) που δικαιούνται.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι των δημόσιων νοσοκομείων δεν έχουν λάβει τις εν λόγω αμοιβές από τον Απρίλιο ενώ οι εργαζόμενοι στην Πρόνοια από την αρχή του χρόνου. Ταυτόχρονα, οι πρόσθετες εφημερίες – που ξεφεύγουν από τα νομικά όρια, αλλά οι υγειονομικοί αναγκάζονταν να τις καλύψουν λόγω της υποστελέχωσης- παραμένουν απλήρωτες σε όλα τα νοσοκομεία από τον Δεκέμβριο. Όπως δηλώνει και η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών): «Τα λεφτόδεντρα υπάρχουν μόνο για ημετέρους, για κρατικοδίαιτους εργολάβους και προμηθευτές δημοσίου για διάφορους διορισμένους κηφήνες, για golden boys διευθυντές δημοσίου, αλλά όχι για την πληρωμή των εφημεριών των Νοσοκομειακών γιατρών».

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ καταδικάζει τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε ένα αγώνα επιβίωσης χαρίζει απλόχερα κάθε τι δημόσιο και δωρεάν σε ιδιώτες αρπακτικά. Η Λάρκο, η ΔΕΗ, τα αεροδρόμια κ.α είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ενώ τον Μάρτη ψηφίστηκε στα μουλωχτά ο νόμος για την αναδιαμόρφωση του ΕΣΥ που στοχεύει στην ιδιωτικοποίησή του με συνοπτικές διαδικασίες. Τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και τα κέντρα πρωτοβάθμιας υγείας που θα λειτουργούν με ΣΔΙΤ είναι μόνο κάποιες από τις αλλαγές που φέρνει αυτός ο νόμος. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν κατά 820 εκατομμύρια ενώ οι δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ξεπερνούν τα 7,5 δις. 

Φτάνει πια! Να μην αφήσουμε αυτή τη λαομίσητη κυβέρνηση να μειώνει όλο και περισσότερο το βοιωτικό μας επίπεδο. Με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας να επιβάλουμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ