Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

 

Για ακόμη μια φορά, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έγιναν έρμαια της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των Ευρωπαίων εταίρων. Δύο πρόσφυγες, με καταγωγή από την Αιθιοπία και την Ερυθραία, κατέληξαν στην Τουρκία, μετά από ξυλοδαρμό από τις ελληνικές αρχές. Παρόλο που είχαν αιτηθεί άσυλο από το ΕΠΣΕ (Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών Ελσίνκι), και κατάγονταν από χώρες με μεγάλα ποσοστά χορήγησης ασύλου, οι πρόσφυγες συνελήφθησαν, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους στρατιώτες και απελάθηκαν παράνομα στην Τουρκία με ακόμη 60 άτομα σε βάρκες που διέσχιζαν τον Έβρο.

Οι επικίνδυνες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι εγκληματικές συμφωνίες με την Τουρκία για το προσφυγικό (κατά παραγγελία των δυτικών ιμπεριαλιστών) κοστίζουν δεκάδες ζωές καθημερινά. Πρόσφυγες πνίγονται στο Αιγαίο, πεθαίνουν στα μαρτυρικά στρατόπεδα συγκέντρωσης από ασθένειες και ελλείψεις βασικών αγαθών, ξυλοκοπούνται από αστυνομία και στρατό, ακόμη και δολοφονούνται εν ψυχρώ στα σύνορα. Η μαύρη προπαγάνδα των κυβερνητικών θέλει τους πρόσφυγες «εθνική απειλή» και γι’αυτό ακολουθούν μια πολιτική εξόντωσης. Η βία και η καταστολή ενάντια στους πρόσφυγες, δεν είναι παρά μια πρόβα για την γενικευμένη καταστολή απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία.

Τα καραβάνια των μεταναστών και των προσφύγων δεν είναι αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών, ή κάποιο συνειδητό σχέδιο για την αλλοίωση της «πολιτισμένης Ευρώπης». Είναι αποτέλεσμα των πολέμων, τον δεκάδων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κυρίως στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Βομβαρδίζουν και λεηλατούν τις χώρες προέλευσης των μεταναστών και μετά κλείνουν τα σύνορα, αφήνοντας απελπισμένους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να επιλέξουν μεταξύ ενός παράνομου επικίνδυνου ταξιδιού με βάρκες στη Μεσόγειο και της επιστροφής στον πόλεμο. 

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι φτωχοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αντίθετα, θα πρέπει ενωμένα να παλέψουμε ενάντια στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Μέσα από τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δικαίωμά μας στη ζωή κόντρα στα αντιδραστικά τους συμφέροντα που απειλούν ολόκληρη την ανθρωπότητα.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΑΣΥΛΟ/ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε.