Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ – ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ


Στις 28/06, αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του Ε. Κορκονέα, δολοφόνου του 15χρονου Μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «προτέρου σύννομου βίου», (δηλαδή ότι ο θύτης δεν είχε πραγματοποιήσει κανένα έγκλημα μέχρι τότε) σπάζοντας την ισόβια κάθειρξη με την οποία είχε καταδικαστεί! Μάλιστα παραγνωρίστηκε το γεγονός ότι ο Κορκονέας παραμένει μέχρι και σήμερα αμετανόητος για τις πράξεις του. Όπως δήλωσε το 2016 στο δικαστήριο «δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο» και αργότερα στην δικηγόρο του ότι «δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά ήταν αντιεξουσιαστής».


Στις 06/12/08 δύο ειδικοί φύλακες, ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης επιτέθηκαν σε μία παρέα μαθητών, των οποίον το «έγκλημα» ήταν το ότι βρισκόντουσαν στα Εξάρχεια. Ενώ είχαν εντολή να αποσυρθούν από τον τόπο του «επεισοδίου», γύρισαν μετά από λίγα λεπτά και ο Κορκονέας πυροβόλησε τρεις φορές προς την κατεύθυνση των μαθητών με αποτέλεσμα να δολοφονήσει εν ψυχρώ τον δεκαπεντάχρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Αυτή η δολοφονία πυροδότησε την νεολαιίστικη εξέγερση του 2008. Εκατοντάδες μαθητές και εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα βγήκαν στο δρόμο για να καταγγείλουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την ένταση της καταστολής.


14 χρόνια μετά αυτή η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά οι μηχανισμοί καταστολής ενισχύονται όλο και περισσότερο. Η «τυφλή» δικαιοσύνη δρα αποκλειστικά με βάση τα συμφέροντα των πλουσίων και των ελίτ. Δικάζει με βάση την ταξική καταγωγή και τα πολιτικά φρονήματα του καθενός: Από την μία αποφυλακίζονται-αθωώνονται μία σειρά από δολοφόνοι, μέλη παρακρατικών-φασιστικών οργανώσεων ή  των δυνάμεων καταστολής (μέλη της ΧΑ, δολοφόνοι-αστυνομικοί του Σαμπάνη, Ζακ κ.α.). Από την άλλη καταδικάζονται, με συνοπτικές διαδικασίες και προαποφασισμένες δίκες, διαδηλωτές και αγωνιστές που έχουν το «θράσος» και διεκδικούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους (17 Νοέμβρη, Κουφοντίνας, συλλήψεις αγωνιστών στην Θεσσαλονίκη από την κατάληψη του ΑΠΘ) και παλεύουν ενάντια στις πολιτικές του μνημονιακού τσίρκου.


Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, βλέποντας τον χρόνο της να τελειώνει, την κρίση και την ακρίβεια να καλπάζουν, τις επιπτώσεις του πολέμου να διαλύουν κάθε προοπτική ανάπτυξης επιστρατεύει ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος έκτακτης ανάγκης με πυλώνες τα ΜΑΤ και τα Δικαστήρια για να μπορέσει να φορτώσει τα «σπασμένα» στις πλάτες του ελληνικού λαού. Στόχος αυτής της πολιτικής έντασης είναι να κάμψει κάθε αντίδραση απέναντι στα εγκληματικά αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά νομοσχέδια και συνολικά στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Για αυτό καταστέλλει εργαζόμενους και νεολαία, ενώ αφήνει συνεργάτες της, μεγαλοεπιχειρηματίες «βουτηγμένους» στην παρανομία και τις ακροδεξιές εφεδρείες των νεοναζί στο απυρόβλητο. 


Φτάνει πια! Νεολαία, εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιταχθούμε απέναντι στις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας που απολαμβάνει πλήρη ασυλία! Οι μαζικοί, ανυποχώρητοι, ενωτικοί αγώνες διαρκείας αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τα δημοκρατικά, εργατικά και πολιτικά δικαιώματα που βάλλονται από παντού.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ – ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ 

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ 

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ