Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ


Συνεχίζει να ανεβαίνει ο πληθωρισμός, φτάνοντας μάλιστα νούμερα ρεκόρ, σύμφωνα με τη Eurostat. Για τον μήνα Ιούνιο, το ποσοστό εκτινάχθηκε και έφτασε το 12%, από 10,5% που ήταν τον Μάιο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο νούμερο που έχει φτάσει ο δείκτης από τον Δεκέμβριο του 1993! Η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Το 50% του πληθυσμού αγγίζει τα όρια της φτώχειας, οι μισθοί συνεχώς συμπιέζονται προς τα κάτω, το κύμα ακρίβειας σε ενέργεια, τρόφιμα και καύσιμα ροκανίζει συνεχώς το ήδη μειωμένο εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ασφυκτική για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους νέους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως και προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν εφαρμόσει 12 χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών, χειροτερεύοντας την κατάσταση της οικονομίας και τσακίζοντας τους μισθούς σε σημείο όπου σήμερα η χώρα μας είναι στην προτελευταία θέση όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα και την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού της σύμφωνα με την Eurostat. Οι ίδιοι που μας έφτασαν σε αυτήν την κατάσταση και που ευθύνονται για την ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού προσπαθούν να μας πείσουν πως οι κατακόρυφες ανατιμήσεις σε μια μεγάλη σειρά βασικών προϊόντων είναι προσωρινό φαινόμενο και ότι για αυτό φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία!

Δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Ο πληθωρισμός και οι ανατιμήσεις πήραν ανοδική πορεία πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος και έχουν να κάνουν ακριβώς με αυτές τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΠ). Σαν να μην έφτανε η ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση, η ΝΔ σαν πιστός ακόλουθος των συμφερόντων των Δυτικών Ιμπεριαλιστών, έσπευσε να συνταχθεί υπέρ των κυρώσεων στην Ρωσία. Αυτές οι κυρώσεις όμως έχουν κυρίως αρνητικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία, αφού θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες ανατιμήσεις σε σιτηρά, καύσιμα κλπ. Η ακρίβεια δεν είναι ούτε προσωρινή, ούτε ευθύνεται κάποιος «αόρατος εχθρός». Η δική μας κυβέρνηση πιο πολύ από τον καθένα έχει την ευθύνη για την άθλια κατάσταση στην χώρα μας και στέλνει τον λογαριασμό για να τον πληρώσουν άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και οι νέοι.

Να μην πληρώσουμε πάλι εμείς τον λογαριασμό. Νεολαία, εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα να διώξουμε με τους αγώνες μας την άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σωθούμε από την ακρίβεια, την φτώχεια και τον πόλεμο.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

  • ΠΛΑΦΟΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ. ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ