Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ-ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΠΘ

Η διοίκηση του ΔΠΘ αποφάσισε με αστραπιαίες διαδικασίες να επιβάλει κάρτα σίτισης για τους φοιτητές. Αναλυτικότερα οι φοιτητές θα είναι υποχρεωμένοι από την Δευτέρα 13/6 να την φέρουν μαζί τους ώστε να μπορούν να εισέλθουν στη λέσχη. Η απόκτηση της κάρτας προφανώς έρχεται μαζί με μία σειρά νεοφιλελεύθερων κριτηρίων που η πλειοψηφία των φοιτητών δεν τα πληροί με αποτέλεσμα είτε να αναγκάζεται να πληρώνει γενναίο αντίτιμο είτε θα αποκλείεται πλήρως από την σίτιση. Αυτή η εξέλιξη δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη καθώς είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια τα δύο φοιτητικά εστιατόρια τελούν υπό κατοχή εργολαβίας. Οι φοιτητές έχουν πέσει θύματα της ασυδοσίας του ιδιώτη ο οποίος για να αδράξει το μέγιστο δυνατό κέρδος προσπαθεί να μειώσει το κόστος λειτουργίας με κάθε τρόπο. Ήδη από τον Σεπτέμβριο παρατηρείται συνεχής πτώση στην ποιότητα του φαγητού και τεράστια συρρίκνωση των παρεχόμενων μερίδων. Η επίθεση στην αξιοπρέπεια και τις ανάγκες των φοιτητών ολοκληρώνεται με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της σίτισης και τον αποκλεισμό από αυτήν των πιο φτωχών κομματιών του πανεπιστημίου.

Αυτές οι κινήσεις δεν είναι τυχαίες αλλά συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ. Η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη μην μπορώντας να ελέγξει την κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, το υπέρογκο χρέος και τις κυρώσεις που επέβαλε η ίδια στην Ρωσία εξαπολύει λυσσαλέες επιθέσεις στην νεολαία, τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι οποίοι ζουν σε καθεστώς εξαθλίωσης με την ακραία φτώχεια και την ακρίβεια να τους έχει γονατίσει. Οι ά(χ)ριστοι προσπαθούν να φορτώσουν στις δικιές μας πλάτες την κρίση που έφεραν οι δικές τους μνημονιακές πολιτικές. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούν να καταστρέψουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και να τις ξεπουλήσουν στους ιδιώτες αρπακτικά (βλέπε ΔΕΗ, ΕΣΥ κ.α). 

Εξαίρεση φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελεί και η δημόσια εκπαίδευση. Η επίθεση που πραγματοποιείται στην μέριμνα αποτελεί απλά τον προάγγελο της συνολικής προσπάθειας διάλυσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των πανεπιστημίων μας. Αυτό επιδιώκει ο αντιδραστικός νόμος-πλαίσιο Κεραμέως ο οποίος υπόσχεται δίδακτρα, κλεισίματα-συγχωνεύσεις σχολών, διοικητικά συμβούλια με διορισμένους μάνατζερς και την εισαγωγή της ΟΠΠΙ η οποία θα είναι υπεύθυνη να καταστείλει τους φοιτητές που παλεύουν για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. 

Ως εδώ! Δεν μπορούμε να παρατήσουμε τα δικαιώματα μας στα χέρια τους και να τους αφήσουμε να κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Οι φοιτητές πρέπει να ξεπεράσουμε την ηττοπάθεια και να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων. Οργανωμένοι στους φοιτητικούς μας συλλόγους με μαζικές γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνων να αντεπιτεθούμε και να διεκδικήσουμε πίσω ότι μας ανήκει. Με συμμάχους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαΪκά στρώματα να σηκώσουμε κεφάλι και να παλέψουμε ενάντια στην απάνθρωπη κυβέρνηση Μητσοτάκη και όσων μνημονιακών μας έχουν τσακίσει την ζωή. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ

  • ΕΞΩ Η ΟΠΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΣΤΟΠ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΑΣΟ 

  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ-ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ