Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ

 Εικόνα που περιέχει υπαίθριος, οδός, περιστύλιο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Εδώ και δύο εβδομάδες έχουν ξεκινήσει διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές του Ισημερινού (Εκουαδόρ). Τα κεντρικά αιτήματα των διαδηλωτών αφορούν την αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα, την ανεργία και το γεγονός ότι το ζήτημα της επιβίωσής των εργαζομένων τίθεται καθημερινά υπό αμφισβήτηση. Τα συνθήματα στρέφονται εναντίον της αυταρχικής κυβέρνησης του Λάσο και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών της. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από αυτόχθονες αγρότες και οργανώσεις τους ενώ στην πορεία κλιμακώθηκαν και πλέον συμμετέχουν φοιτητές, εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν κατακλύσει 19 από τις 24 επαρχίες της χώρας.

Η μοναδική απάντηση που μπορεί να δώσει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Ισημερινού, όπως και κάθε άλλη, είναι η ακραία καταστολή, δολοφονικές επιθέσεις κατά των διαδηλωτών και η έντονη στρατιωτική παρουσία και δράση. Έξι επαρχίες της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την κυβέρνηση και έχει επιβληθεί  η δολοφονική παρουσία της αστυνομίας με τουλάχιστον 6 νεκρούς, 500 τραυματίες, δεκάδες συλληφθέντες και αγνοούμενους. Παρά την ακραία καταστολή, οι αγώνες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της εργατικής τάξης εξακολουθούν να είναι μαχητικοί!

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν χτυπήσει όλη την Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα τον Ισημερινό. Όλες οι χώρες της περιοχής έχουν μετατραπεί σε πραγματικές αποικίες χρέους και προτεκτοράτα των ακραία νεοφιλελεύθερων Η.Π.Α. Ο Ισημερινός μαστίζεται από αχαλίνωτο πληθωρισμό, ανεργία, φτώχεια και ακρίβεια, κατάσταση που δεν διαφέρει πολύ από την ελληνική καθημερινότητα. Εδώ οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις έχουν ξεπουλήσει κάθε δημόσια και δωρεάν περιουσία, έχουν δημιουργήσει την χρόνια ανεργία, έχουν πάρει μέτρα-κοροϊδία για την διαχείριση της ακρίβειας και της αλματώδους αύξησης του πληθωρισμού. Με τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους μας έχουν φορτώσει ένα ασήκωτο χρέος και επιβάλλουν δια της βίας να το πληρώσουμε! Απάντησή τους σε κάθε διεκδίκηση της νεολαίας, των φτωχών στρωμάτων και των εργατών είναι η ακραία καταστολή και βία. 

Φτάνει πια! Υποστηρίζουμε τους δίκαιους και ανυποχώρητους αγώνες του λαού του Ισημερινού. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου να βαδίσουμε στον δρόμο που χαράσσει η εργατική τάξη του Ισημερινού και να τελειώνουμε με τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους που μας καταστρέφουν την ζωή! 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ – ΚΑΤΩ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΣΟ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ