Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΕΓΚΥΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

 


Οργή προκαλούν τα συνεχόμενα περιστατικά αστυνομικών δολοφονιών στις ΗΠΑ απέναντι σε άοπλους ανθρώπους, όπου αστυνομικοί ανοίγουν πυρ χωρίς καμία αφορμή. Στις 27/5/2022 ένας αστυνομικός στο Missouri σταμάτησε μια έγκυο γυναίκα ως ύποπτη για κλοπή αυτοκινήτου. Η Leonna Hale, 26 ετών, έδειξε στον αστυνομικό ότι δεν είχε στη κατοχή της τίποτα επικίνδυνο και του έλεγε επανειλημμένα ότι περιμένει παιδί. Ο αστυνομικός παρόλα αυτά συνέχισε να της ζητάει να πέσει στο έδαφος και τότε η τρομοκρατημένη γυναίκα επιχείρησε να τρέξει με τον αστυνομικό να μη διστάζει να την πυροβολήσει 5 φόρες. 

Παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα και στις 3/6/2022 στο Texas αυτή τη φορά με θύμα ένα 13χρονο παιδί. Ο Andre Hernandez Jr. βρίσκονταν με δύο άλλους έφηβους μέσα σε ένα αναφερόμενα κλεμμένο όχημα. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο και τότε το πανικόβλητο παιδί επιχείρησε να κάνει όπισθεν πέφτοντας πάνω σε ένα από τα περιπολικά. Χωρίς δισταγμό, ένας αστυνομικός πυροβόλησε το άτυχο παιδί σκοτώνοντάς το. Η οικογένεια του Andre απαιτεί να δημοσιοποιηθεί το υλικό από τις κάμερες σώματος των αστυνομικών, αίτημα στο οποίο δεν έχει απαντήσει η αστυνομία.

Οι ΗΠΑ αποτελούν τις πρωταθλήτριες όσον αφορά τις αστυνομικές δολοφονίες, υπολογίζοντάς τες σε περίπου 1.000 ετησίως. Αυτό συμβαίνει με την κάλυψη της κυβέρνησης, η οποία ενθαρρύνει έτσι τους αστυνομικούς να το παίζουν δικαστές, ένορκοι και εκτελεστές αφού γνωρίζουν πως δε πρόκειται να τους επιβληθεί καμία ποινή. Όλη αυτή η κατάσταση πηγάζει από την αδυναμία των ΗΠΑ να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα και έτσι στρέφονται στην υπερτροφία του κατασταλτικού μηχανισμού και σε μια βιομηχανία παραγωγής τρόμου. Αυτό συμβαίνει λίγο ως πολύ σε κάθε χώρα που βρίσκεται σε μια αδιέξοδη κρίση. Σε αυτό η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση με τα ΜΑΤ και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ να ξυλοκοπούν ανελέητα εργαζόμενους και νεολαία χωρίς να τους αποδίδονται καν κατηγορίες.

Ο λαός των ΗΠΑ πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να υπερασπιστεί συλλογικά των εαυτό του απέναντι στις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας. Οι μαζικοί κι ανυποχώρητοι αγώνες αποτελούν την καλύτερη απάντηση απέναντι στις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ