Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 


Άλλο ένα περιστατικό παράνομης και βίαιης επαναπροώθησης προσφύγων συνέβη στα σύνορα του Έβρου στις 27 Μαΐου. 94 πρόσφυγες είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου, για τους οποίους το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έδωσε εντολή στην ελληνική κυβέρνηση να μην τους απομακρύνει. Αντίθετα, η εντολή ήταν να τους προσφερθούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και πρόσβαση στην διαδικασία του ασύλου. Αντί αυτού, το βράδυ της Πέμπτης 26 προς Παρασκευή 27 Μαΐου, Έλληνες στρατιωτικοί και κομάντο προσέγγισαν το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και τους συνέλαβαν βίαια, κατάσχοντας παράλληλα τα προσωπικά τους αντικείμενα, πριν τελικά τους επαναπροωθήσουν στο Τουρκικό έδαφος. Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μακεδονίας και Θράκης ισχυρίζεται μάλιστα ότι οι πρόσφυγες – για τους οποίους είχαν πληροφορηθεί εδώ και μέρες – δεν βρέθηκαν ποτέ, παρά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια κακομεταχείριση προσφύγων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες μετανάστες έπεσαν θύματα παράνομων, βίαιων και ρατσιστικών επαναπροωθήσεων. Η όλο και πιο άγρια και επιθετική στάση των ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας που διαρκώς μέχρι και σήμερα φέρουν την ευθύνη για αναρίθμητα ναυάγια, βιαιοπραγίες ή κακομεταχειρίσεις και εκατοντάδες θανάτους κάθε χρόνο, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης των «άριστων». Δεν λογαριάζουν τίποτα προκειμένου να χτυπήσουν τους πιο αδύναμους, δηλαδή τους μετανάστες, τους φτωχούς, τους εργαζόμενους και την νεολαία. 

Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει τις ίδιες βάρβαρες πολιτικές στο ζήτημα του προσφυγικού. Πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους Δυτικούς Ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε, χτίζουν φράχτες, οπλίζουν μισθοφόρους για την «φύλαξη» των συνόρων μας και προκαλούν την αιτία από την οποία τρέχουν να σωθούν οι πρόσφυγες, τον πόλεμο. Στον βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και του κέρδους, οι ορδές των κατατρεγμένων προσφύγων θυσιάζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι δικές μας κυβερνήσεις είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα, έχοντας μετατρέψει την χώρα μας σε μια απέραντη βάση για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, υπογράφοντας συμφωνίες που δίνουν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς, στέλνοντας πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και αναλαμβάνοντας αναβαθμισμένο ρόλο τοποτηρητή-δεσμοφύλακα στην περιοχή για λογαριασμό των ΗΠΑ, μαζί με τα πιο αιμοσταγή καθεστώτα της περιοχής μας όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε από τον Μητσοτάκη και τους «άριστούς» του. Μονάχα ταξικό μίσος για τους αδύναμους. Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε τέλος στην φρίκη του πολέμου και να επιβάλλουμε τις ανάγκες των εργαζομένων, των φτωχών, των νέων.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ - ΑΣΥΛΟ/ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ