Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

ΝΔ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΝΔ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ…ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ

 

Τα τελευταία χρόνια μετράμε πάρα πολλές αποτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα (πανδημία, χιονιάδες, πυρκαγιές κ.α), αλλά και συγκεκριμένα στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Όσο η κυβέρνηση απομυζά κάθε σταγόνα του εισοδήματος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με το να τους καταχρεώνει, ήρθε στην επιφάνεια ότι τα χρέη του κυβερνώντος κόμματος αυξάνονται εκθετικά. Μάλιστα, υπήρξε αύξηση περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ από το 2021, σημειώνοντας νέο ρεκόρ υποκρισίας. 

Σύμφωνα με τον ισολογισμό που δημοσίευσε στις 30 Μαΐου το κυβερνών κόμμα, τα τραπεζικά δάνεια για το 2021 ανέρχονται σε 381.296.262,32 ευρώ (έναντι 342.950.583,94 ευρώ το 2020). Οι ά(χ)ριστοι της ΝΔ χρωστάνε σε προμηθευτές σχεδόν 10 εκατ. ευρώ. Το σύνολο υποχρεώσεων για το 2021 είναι 391.570.979,90 εκατ. ευρώ έναντι 353.906.007,38 για το 2020. Δηλαδή μέσα σε μόλις ένα χρόνο ο Μητσοτάκης εκτόξευσε τη διαφορά του χρέους κατά περίπου 38 εκατ. ευρώ. Όσο η κυβέρνηση υποσχόταν οικονομική σταθερότητα και ανοδική πορεία, δεν μπόρεσε να το κάνει πραγματικότητα ούτε για το ίδιο της το κόμμα(!).

Ο μνημονιακός συρφετός μας κοροϊδεύει. Πριμοδοτούνται ασύστολα με δάνεια «στον αέρα», πάνω στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Την ίδια ώρα που ένα χρέος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αν δεν αποπληρωθεί οδηγεί σε άμεση διακοπή ρεύματος, οι κανόνες εφαρμόζονται διαφορετικά για τους νεοφιλελεύθερους. Η πολιτική τους μας καταστρέφει τη ζωή, μας φορτώνει τα βάρη της κρίσης και δεν γυρίζει πίσω ούτε ευρώ. Έχουν φτάσει την οικονομία σε οριακό σημείο (ακρίβεια, πληθωρισμός κ.α) και μας περιπαίζουν με επιδοτήσεις που δόθηκαν για βενζίνη (13€) και ρεύμα (14€),  όσο αυτοί πλέον περνάνε τα έξοδα τους στα δημόσια ταμεία ως έξοδα κίνησης!

Δεν θα τους περάσει! Δεν ανεχόμαστε ούτε στιγμή παραπάνω μια κυβέρνηση που παρασιτεί οικονομικά σε βάρος των φτωχών και καταπιεσμένων. Είναι καιρός με τους μαχητικούς και αυτοοργανωμένους μας αγώνες να διώξουμε τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας.

  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΠΛΑΦΟΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΡΕΥΜΑ – ΚΑΥΣΙΜΑ. ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ