Σάββατο 23 Απριλίου 2022

ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ, ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ


Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς την παραμικρή δημόσια συζήτηση, η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε «νύχτα» καινούργια διάταξη για το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, στοχεύοντας για άλλη μια φορά τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα και αγωνιστές που αντιμετωπίζουν διώξεις από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, προστέθηκε η παράγραφος 6, σύμφωνα με την οποία η καταδίκη σε ποινή φυλάκισης ακόμα και για πλημμελήματα δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Έτσι όποιος καταδικάζεται με βάση το άρθρο 187 του Π.Κ (ένα άρθρο που χρησιμοποιείται πολύ συχνά εναντίον συλληφθέντων διαδηλωτών) θα οδηγείται άμεσα στη φυλακή, την ίδια στιγμή που σε ποινές για κακουργήματα (ανθρωποκτονία, διακίνηση ναρκωτικών κ.α) μπορεί να δοθεί αναστολή. Επίσης με αυτόν τον τρόπο χάνεται και το δικαίωμα της έφεσης ώστε ο κατηγορούμενος να δικαστεί ξανά σε δεύτερο βαθμό. 


Η συγκεκριμένη αλλαγή του άρθρου 187 Π.Κ δεν αποσκοπεί στην πραγματική επίλυση του προβλήματος της εγκληματικότητας. Είναι ακόμα ένα βήμα προς την πλήρη ποινικοποίηση των αγώνων του φοιτητικού και εργατικού κινήματος. Στην πραγματικότητα, βάζει στο στόχαστρο τους φτωχούς και τους αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στην σαπίλα των μνημονιακών πολιτικών. Εργαζόμενοι, νέοι και αγωνιστές θα καταδικάζονται και θα οδηγούνται στη φυλακή ενώ μεγαλοεγκληματίες θα εξαγοράζουν ποινές πολλών χρόνων.


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει μια δικαιοσύνη που θα υπερασπίζεται τους μεγαλοεπιχειρηματίες-πλούσιους από κάθε συνέπεια των εγκλημάτων τους απέναντι στον ελληνικό λαό, μια δικαιοσύνη που θα βγάζει λάδι τους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μια δικαιοσύνη που ξεπλένει κάθε σκάνδαλο των πολιτικών που έχουν κλέψει αμύθητα ποσά από τον δημόσιο πλούτο, μια δικαιοσύνη που θα φυλακίζει αγωνιστές. Για να εφαρμόσουν τις βάρβαρες ανεργατικές πολιτικές τους, οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι επιστρατεύουν το δόγμα «όλα για τους πλούσιους, τίποτα για τους φτωχούς». Θέλουν να καταστείλουν κάθε αντίδραση των «από κάτω» με την τρομοκρατία των μηχανισμών καταστολής και με μια κάλπικη δικαιοσύνη που κυνηγά τους «αδύναμους» και κάνει τα στραβά μάτια στους «δυνατούς».


Με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, να τελειώνουμε με τους πραγματικούς εγκληματίες, τους ά(χ)ριστους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που εφαρμόζοντας τις άθλιες πολιτικές της Ε.Ε και των μνημονίων σπέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ