Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Όπως φαίνεται από το βίντεο που κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια ελέγχου ένας αστυνομικός  έριξε στο έδαφος τον 26χρονο Πάτρικ Λιόγια και στη συνέχεια τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Πρόκειται για άλλη μία αστυνομική δολοφονία που προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων στην πόλη ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα.

Τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, η αστυνομία στις ΗΠΑ έχει δολοφονήσει δεκάδες νέους και εργαζόμενους. Οι δολοφονίες, μάλιστα, Αφροαμερικάνων και άλλων προσφύγων-μεταναστών που αποτελούν το 2,9% του πληθυσμού, έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με την ανεργία να εκτοξεύεται στα ύψη, με τους νεκρούς στις ΗΠΑ να αυξάνονται, με την συνεχή  αύξηση των πολεμικών δαπανών, η αμερικανική κοινωνία βυθίζεται στην εξαθλίωση. Για αυτούς τους λόγους, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ ενισχύει το κράτος έκτακτης ανάγκης και δολοφονεί τους πιο φτωχούς. Έτσι, η όξυνση της καταστολής, αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα, για να διασφαλίσει η κυβέρνηση, την κατάπνιξη οποιωνδήποτε αντιδράσεων. 

Αυτή η κατάσταση δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ, αλλά γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα. Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και του νεοφιλελευθερισμού οδηγεί στην ένταση της επίθεσης όλων των κυβερνήσεων απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μέσα σε όλα αυτά, ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου είναι πιο υπαρκτός από ποτέ. Προκειμένου να σπείρουν το δηλητήριο των εθνικισμών και να τσακίσουν οποιαδήποτε αντίδραση, οι κυβερνήσεις επιτίθενται λυσσαλέα στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώνει τους προϋπολογισμούς για υγεία, παιδεία και ασφάλιση, επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων και παράλληλα δίνει λεφτά «με το τσουβάλι» στους πλούσιους, στους εξοπλισμούς και στις τράπεζες. 

Ενάντια σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να δώσουμε μια ισχυρή και ηχηρή απάντηση. Όλοι οι νέοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να αγωνιστούμε ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων, για να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

        ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ - ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

  • ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΟΧΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ