Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΗ


Οργή προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 04/04 και δείχνει τη βίαιη σύλληψη ενός δεκαεπτάχρονου μαθητή έξω από το σχολείο του στο Μεσολόγγι. Οι δύο αστυνομικοί έκοβαν πρόστιμο, για άγνωστους λόγους, σε μοτοσικλετιστή και ο φίλος του προσπάθησε να τον υποστηρίξει. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τον μαθητή και χτυπώντας τον βίαια σε όλο το σώμα τον εγκλώβισαν στο περιπολικό όχημα. Έπειτα οι αστυνομικοί στράφηκαν εναντίον περαστικών που τραβούσαν βίντεο και μετέφεραν τον μαθητή στο αστυνομικό τμήμα.

Τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έχουν γίνει πλέον «κανονικότητα». Η έξαρση αυτής της κατάστασης σχετίζεται άμεσα με την όξυνση της οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, που έχει χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο με την πανδημία και τον πόλεμο. Προκειμένου να φορτώσουν την κρίση και τα πολεμικά τους έξοδα στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ψηφίζουν σωρεία από αντεργατικούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Για να εφαρμόσουν όλους αυτούς τους νόμους, οι αστικές κυβερνήσεις έχουν ανάγκη από έναν ισχυρό κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό προκειμένου να ισοπεδώσουν κάθε διεκδίκηση και αντίδραση των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους.

Το πλήθος των περιστατικών καταστολής και αυθαιρεσίας κάνουν ξεκάθαρο ότι οι κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν κάθε απάνθρωπη και τυχοδιωκτική πολιτική, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα και τα κέρδη των πλούσιων ελίτ. Μειώνουν δραστικά τις κοινωνικές ανάγκες για να ταΐσουν την αστυνομία, τον στρατό και τους πλούσιους. Οδηγούν τους λαούς στη φτώχεια και τον πόλεμο και επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν με καταστολή και επιθέσεις νεολαία και εργαζομένους. 

Ουσιαστική απάντηση στη βαρβαρότητα τους μπορεί να είναι μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας. Με τις δομές αυτοργάνωσης μας, επιτροπές, συλλόγους και σωματεία, να δώσουμε μία μαζική και μαχητική απάντηση στις βάρβαρες πολιτικές τους. Να μην γίνουμε θύματα της καταστολής και των εγκληματικών πολιτικών τους!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΕΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ