Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: ΝΕΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


Τις τελευταίες μέρες η ανθρωπότητα παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο κίνδυνος ενός νέου παγκοσμίου πολέμου έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ, απειλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με νέες σφαγές, εξαθλίωση και θάνατο.

Έχοντας λάβει τρομακτική έκταση, ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας-Ρωσίας οδηγεί τους δυτικούς ιμπεριαλιστές σε μια προσπάθεια να στραγγαλίσουν τους αντιπάλους τους, με συνεχή προσπάθεια επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, αυτήν την φορά στην Ουκρανία. Η Ρωσία, έχοντας επανειλημμένα θέσει τις «κόκκινες γραμμές» της, τις οποίες οι ΗΠΑ συνεχίζει να παραβιάζουν, απάντησε στις προκλήσεις αυτές με μεγάλης έκτασης στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ και ΕΕ) παρά τις βαριές ευθύνες τους, έσπευσαν να καταδικάσουν την «επεκτατική πολιτική του Πούτιν», διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Με ποιο δικαίωμα μιλούν αυτοί για δημοκρατία και ελευθερία, την ίδια στιγμή που φύτεψαν στην Ουκρανία ναζιστικές κυβερνήσεις και συμμορίες που καταπιέζουν, βιάζουν και δολοφονούν τους κατοίκους του Ντονμπάς επί 8 χρόνια; Που επί δεκαετίες ευθύνονται για μια σειρά πολέμων (Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη κ.α), για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτων, για τα καραβάνια μεταναστών; Που καταπιέζουν διαρκώς λαούς σπρώχνοντάς τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση;

Μέσα σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση, η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για επεκτατικό πόλεμο και τρομοκρατία από την Ρωσία, παίρνοντας ανοιχτά και προκλητικά περίοπτη θέση στο στρατόπεδο των δυτικών τρομοκρατών και εξαπολύοντας μια κωμικοτραγική προπαγάνδα στα αργυρώνητα ΜΜΕ. Δεν διστάζουν να ξετυλίξουν το μεγαλείο της υποκρισίας τους όσον αφορά και τους ουκρανούς πρόσφυγες, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα την ίδια στιγμή που καθημερινά πρόσφυγες πνίγονται στο Αιγαίο με δική τους ευθύνη.

Ο Μητσοτάκης, χωρίς καμία διαβούλευση ή συζήτηση, αποφάσισε αυτοβούλως να βάλει τον ελληνικό λαό σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο, αποστέλλοντας δύο αεροσκάφη C-130 και βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία. Υπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ τάσσεται ανοιχτά απέναντι στην Ρωσία, προκαλώντας την αντίδρασή της. Θέτει άμεσο τον κίνδυνο της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο, με τα φτωχά λαϊκά στρώματα να είναι αυτά που θα πληρώσουν τις πολεμοκάπηλες πολιτικές της κυβέρνησης. 

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν ισοπεδωθεί από την πανδημία, τη φτώχεια, την ανεργία και την ακρίβεια, οι νεοφιλελεύθεροι έρχονται να μας γονατίσουν ακόμη περισσότερο. Οι τυχοδιωκτικές πολιτικές τους επιβάλλουν την διαρκή τροφοδότηση με κρατικό χρήμα στους μεγαλοκαπιταλιστές, την αστυνομία και τον στρατό, την ίδια στιγμή που το βιοτικό μας επίπεδο καταβαραθρώνεται καθημερινά. Οι εργαζόμενοι βλέπουν τα δικαιώματά τους να συρρικνώνονται, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ψηφίζει νέα εξοπλιστικά προγράμματα στη Βουλή. 

Η κατάσταση στην Ουκρανία απειλεί τόσο τα δικαιώματα όσο και την επιβίωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων παγκοσμίως. Είναι ανάγκη, μέσα από αγώνες, επιτροπές, συνελεύσεις, να οργανώσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που θα βάλει φρένο στα φονικά τους σχέδια. Μόνο η δική μας πάλη μπορεί να φέρει την ειρήνη. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

  • ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ