Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Ο πλανήτης έχει συγκλονιστεί τις τελευταίες 2 εβδομάδες παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Μαύρες σελίδες γράφονται στην ιστορία της ανθρωπότητας με τις σειρήνες του πολέμου να αντηχούν δίπλα και μέσα στα σπίτια των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για περισσότερα από 30 χρόνια προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη Ρωσία περικυκλώνοντάς την (επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, εξοπλισμοί και βάσεις σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία κ.α.). Ωστόσο η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, η ανακήρυξη των «Λαϊκών Δημοκρατιών» σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ έκανε σαφές πως η τελευταία δεν θα υποχωρούσε άλλο. Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές οργανώνοντας την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί διακηρυγμένη «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία, πυροδότησαν την αντίδραση της.

Για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, φέρουν βαρύτατες ευθύνες οι δυτικοί ιμπεριαλιστές. Οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε, μέσα από την προπαγάνδα των ελεγχόμενων δυτικών ΜΜΕ, καλλιεργούν  αντι-ρωσική υστερία, εξοπλίζουν το μισο-φασιστικό καθεστώς του Κιέβου και φουντώνουν έναν διαρκή εμφύλιο πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να δίνουν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές μαθήματα δημοκρατίας όσο στηρίζουν τους νεοναζί στην Ουκρανία. Μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014, όπου έδρασαν φασιστικές ορδές με ανοιχτή χρηματοδότηση και ενίσχυση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, και Ε.Ε, η Ουκρανία μετατράπηκε σε κράτος μαριονέτα των δυτικών «γιγάντων» ενάντια στη Ρωσία, ενώ ο ουκρανικός λαός βυθίστηκε σε φτώχεια και εξαθλίωση. Μέρα με τη μέρα οι εξελίξεις φέρνουν στην επικαιρότητα το ενδεχόμενο για μία γενικευμένη σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας. 

Στην χώρα μας, η τυχοδιωκτική κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί πιστά τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εμπλέκοντας μας ολο και περισσότερο. Όχι μόνο έχουν μετατρέψει τη χώρα σε βάση-ορμητήριο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο κ.α), αλλά παράλληλα στέλνουν πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία με τη συνοδεία δηλώσεων στήριξης του μισο-φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου, καθιστώντας τη χώρα μας επισφαλή, σε ενδεχόμενο γενικευμένης, παγκόσμιας σύγκρουσης. Παράλληλα, η ακρίβεια γιγαντώνεται καθημερινά, κάνοντας δυσβάσταχτο το κόστος ζωής για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στο όνομα των «εθνικών κινδύνων», ο Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να σκληρύνει την καταστολή, την κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών και την αστυνομοκρατία.

Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη τους, εργαζόμενοι και νέοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Μέσα από τους αυτοοργανομένους αγώνες να οικοδομήσουμε ένα αντιπολεμικό κίνημα και να σταματήσουμε τις πολεμοχαρείς συμμορίες των ιμπεριαλιστών.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  •  ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ  

  • ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ