Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΙΧΗ-ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

 


Τα προβλήματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν έχουν σταματημό. Μετά τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς από τους ιμπεριαλιστές που τους ανάγκασαν να αφήσουν τα σπίτια τους για να βρεθούν κλεισμένοι σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να κάνει την κατάσταση στην οποία ζουν αφόρητη. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο μετανάστευσης ανακοίνωσε το χτίσιμο τσιμεντένιων τειχών, με σκοπό να περιφράξουν τον χώρο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Tα τείχη θα έχουν ύψος τριών μέτρων, αποκόπτοντας την οπτική επαφή με τον κόσμο έξω από τη δομή. Επίσης, το σχέδιο προβλέπει την διαρκή επιτήρηση όλων των κοινόχρηστων χώρων με κάμερες και συστήματα ελέγχου στις πύλες εισόδου. Τέλος προβλέπει την απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τις νυχτερινές ώρες, από τις 7 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί(!). Πρόκειται δηλαδή για την μετατροπή των «δομών φιλοξενίας» σε κανονικές φυλακές. Στην δομή των Ιωαννίνων στον Κατσικά, τα έργα για την κατασκευή του τρίμετρου τείχους έχουν ξεκινήσει ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη σε Ριτσώνα, Διαβατά και Μαλακάσα.

Αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την κατάσταση των προσφύγων. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ζημιά σε δύο επίπεδα. Αρνείται πεισματικά να προσφέρει σε πρόσφυγες και μετανάστες τα απαραίτητα για την επιβίωση και την ένταξη τους στην κοινωνία,  ενώ παίρνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από την Ε.Ε. Επίσης με την συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ βάζει το λιθαράκι της ώστε αυτοί οι άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, να βρίσκονται σε εμπόλεμες καταστάσεις και να πεθαίνουν λόγω των συνεχών πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών.

Δεν θα ανεχτούμε αυτήν την εγκληματική πολιτική τους ούτε μέρα παραπάνω! Με μαχητικούς αγώνες και μαζικά κινήματα να διώξουμε τις πολεμοκάπηλες-τυχοδιωκτικές κυβερνήσεις που τόσα χρόνια δολοφονούν και εξαθλιώνουν τους πρόσφυγες, τους εργάτες, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ντόπιοι, πρόσφυγες να παλέψουμε μαζί ενωμένοι και να δείξουμε την συλλογική μας δύναμη.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

  • ΑΣΥΛΟ – ΧΑΡΤΙΑ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ