Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΒΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ

 


Την Παρασκευή 18/2/2022 οι ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με θέμα την πρόσφατη αλλαγή του τρόπου χορήγησης του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας. Οι διαδηλωτές δέχθηκαν την κατασταλτική μανία από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προέβησαν 2 φορές στη χρήση γκλοπ και χημικών. Παρόλα αυτά οι διαδηλωτές κατάφεραν να συνεχίσουν τη διαδήλωση και να κλείσουν την οδό Πανεπιστημίου, όπως και σκόπευαν. Αποτέλεσμα της επίθεσης της ΕΛ.ΑΣ ήταν να η μεταφορά διαδηλωτών στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των χημικών.

Κάθε μείωση στο εισόδημα στη σημερινή κρίση συμβαίνει εις βάρος των εργαζομένων και των φτωχότερων στρωμάτων. Έτσι, η αλλαγή στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας δεν αποτελεί εξαίρεση.  Σύμφωνα με το νέο καθεστώς, 15.000 εργαζόμενοι θα δουν να περικόπτεται το επίδομά τους σε σχέση με πριν, κάτι που συνεπάγεται τη συνολική μείωση των μισθών τους μέχρι και 20%. Μάλιστα πλήττει και ένα μεγάλο ποσοστό των -κατά την κυβέρνηση Μητσοτάκη- «ηρώων» υγειονομικών. Μόνο ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων ωφελείται από το νέο καθεστώς, πράγμα που δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά στάχτη στα μάτια.

Κλασσική προπαγάνδα όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων όταν θέλουν να περικόψουν επιδόματα είναι πως κάποιοι αμείβονται παραπάνω από όσο τους αναλογεί και πως έτσι επιβαρύνουν το σύνολο της κοινωνίας. Έτσι το «δίκαιο» κράτος πρέπει να επέμβει για να επιφέρει «δικαιοσύνη». Στην πραγματικότητα, αυτό γίνεται για να διχάσει τους εργαζόμενους, ώστε μετά να έρθει να «διορθώσει» αυτή την ανισότητα πάντα προς τα κάτω, δηλαδή αφαιρώντας κατακτήσεις και δικαιώματα. Το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όπως και κάθε άλλος θεσμός που μπορεί να ωφελεί ένα μέρος των εργαζομένων δε χαρίστηκε από καμία κυβέρνηση αλλά κατακτήθηκε μέσα από αγώνες και είναι καθήκον των εργαζομένων να το υπερασπιστούν αλλά και να το επεκτείνουν ώστε να εφαρμόζεται καθολικά. 

Να μην δεχτούμε ούτε ένα ευρώ μείωση από κανέναν εργαζόμενο που παλεύει ήδη να ζήσει με ένα μισθό πείνας. Μόνο με την οργάνωση των αγώνων μας στο δρόμο μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Να παλέψουμε για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ