Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ


Στις 15/2, η κυβέρνηση ΝΔ προχώρησε στην ψήφιση ενός ακόμη αντιδραστικού εξοπλιστικού προγράμματος ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αγορά 6 πολεμικών αεροπλάνων Rafale, 4 γαλλικών φρεγατών Belharra αλλά και 44 τορπιλών υποβρυχίων. Στην προσπάθειά του να καλύψει τις φιλονατοϊκές και αιμοδιψείς διαθέσεις της κυβέρνησης, ο Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εμφατική αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας», μη διστάζοντας να δηλώσει πως «η ευημερία και η ασφάλεια του πολίτη είναι μια διαρκής προσπάθεια».

Είναι απορίας άξιο για ποια προσπάθεια «ευημερίας και ασφάλειας» μιλάει ο Μητσοτάκης, όταν πάνω από το 50% των ελληνικών οικογενειών φτάνουν στο χείλος της επιβίωσης και φυτοζωούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Όταν ακρίβεια και πληθωρισμός καλπάζουν ανελέητα την ίδια στιγμή που το λαϊκό οικογενειακό εισόδημα συμπιέζεται διαρκώς προς τα κάτω, μετατρέποντας την διαβίωση ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας σε πραγματικό Γολγοθά. Στην πραγματικότητα, κανένα δικαίωμα δεν έχουν αυτοί που καταργούν κάθε δημοκρατικό, εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα να ευαγγελίζονται ευημερία και ασφάλεια!

Σήμερα η απειλή του πολέμου είναι πιο κοντά από ποτέ. Η όλο και υποβαθμιζόμενη θέση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και η επιταχυνόμενη ανάπτυξη της Κίνας, οδηγεί τις ΗΠΑ σε όλο και πιο επιθετικές κινήσεις. Την τελευταία δεκαετία τα στρατεύματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού έχουν φέρει καταστροφή και χιλιάδες θανάτους σε μία σειρά από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η ανάφλεξη της κατάστασης στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα των φιλοπόλεμων πολιτικών των ΗΠΑ. Από κοντά, η Ελλάδα επιτρέπει στο ΝΑΤΟ να εγκαταστήσει πολεμικές βάσεις στην Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, κ.λπ., ενισχύοντας το πολεμικό του οπλοστάσιο και ουσιαστικά δηλώνοντας πλήρη σύμπλευση με τους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές.

Με αυτήν την έννοια, η ελληνική κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Με την ψήφιση όλο και πιο αντιδραστικών νόμων και προγραμμάτων, ενισχύει μια μιλιταριστική πολιτική, θέτοντας την ελληνική κοινωνία σε άμεσο κίνδυνο. Νεολαία, εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιταχθούμε στις φιλοπόλεμες βλέψεις της κυβέρνησης ΝΔ και των δυτικών ιμπεριαλιστών. Να οργανώσουμε ένα αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, με βασικό άξονα την δική μας επιβίωση, κόντρα στα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς τους.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ