Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 


Στις 19/01, η αστυνομία εισέβαλε στο κατειλημμένο πειραματικό 26ο  Γυμνάσιο-Λύκειο της Αθήνας (Μαράσλειο) και προσήγαγε 2 μαθητές, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε κιόλας δικογραφία(!), μετά από την  ειδοποίηση μερικών «αγριεμένων» γονέων. Εκείνη την ημέρα, οι γονείς αυτοί έσπασαν τα λουκέτα και τραυμάτισαν 2 μαθητές του Γυμνασίου, στην βίαιη προσπάθειά τους να σπάσουν την μαθητική κατάληψη. Οι μαθητές είχαν αποφασίσει μέσα από την Γενική Συνέλευση των δεκαπενταμελών του Γυμνασίου και του Λυκείου να προχωρήσουν σε κατάληψη, έχοντας ως βασικά αιτήματα: αραίωση των μαθητών ανά τάξη, συχνά και δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις καθηγητών και διαγραφή των απουσιών σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα.

Η συγκεκριμένη επίθεση απέναντι στις μαθητικές καταλήψεις δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να καταστείλλει τους αγώνες του μαθητικού κινήματος. Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας κατά των μαθητών. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να γίνει τηλεκπαίδευση σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, απαγορεύοντας στους μαθητές που βρίσκονται στις καταλήψεις να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και υποχρεώνοντας τους καθηγητές να τους βάλουν απουσίες.

Από την έναρξη των μαθημάτων, η κατάσταση στα σχολεία είναι τραγική. Παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των μαθητών και των καθηγητών. Αντί να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία και να προσλάβει μόνιμους εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργούνται από την πανδημία, επέλεξε να επαναφέρει την τηλεκπαίδευση, με στόχο την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών που απαιτούν δίκαια μέτρα προστασίας.

Οι μαθητές μας δείχνουν τον δρόμο. Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά και τις ελευθερίες μας, οικοδομώντας τις δικές μας εστίες αγώνα σε κάθε σχολή, σχολείο και χώρο εργασίας. Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του 1% και να παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ