Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΝΕΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ


Τα περιστατικά επιθέσεων ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων σε σχολεία, δεν περιορίζονται στη συγκυρία της Σταυρούπολης και συνεχίζουν να εμφανίζονται περιοδικά. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε βίαιη εισβολή ομάδας ενηλίκων στο 2ο Λύκειο Βούλας, όπου τελούσε υπό κατάληψη. Αποτέλεσμα της βίαιης επίθεσης ήταν η κατάληξη ενός μαθητή στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα!

Το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, στο κατειλημμένο 2ο Λύκειο Βούλας έκανε την εμφάνισή της μια ακροδεξιά ομάδα περίπου 20 ατόμων, ηλικίας από 25 έως 35 χρόνων. Η θρασύδειλη φασιστική συμμορία, αφού εισέβαλε στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες διδασκαλίας, ξυλοκόπησε βάναυσα περίπου 10 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο της κατάληψης. Μάλιστα, ένας μαθητής κατέληξε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την εβδομάδα 17 έως 21 Ιανουαρίου, το 2ο Λύκειο Βούλας, το ΕΠΑΛ Βάρης και το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης βρίσκονταν υπό κατάληψη, με τους μαθητές να εκφράζουν αιτήματα και να διαμαρτύρονται για την έλλειψη υγειονομικών μέτρων και για τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους Κεραμέως. Μεταξύ άλλων, ζητούν την ενίσχυση των υγειονομικών μέτρων κατά του κορονοϊού για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και την κατάργηση των ταξικών φραγμών στην μόρφωση που υψώνει το υπουργείο Παιδείας με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), την Τράπεζα Θεμάτων αλλά και του νομοσχεδίου-οδοστρωτήρα για την εκπαίδευση της Κεραμέως. 

Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένες, αλλά παράγωγα της ακραίας νεοφιλελεύθερης επίθεσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το κράτος και το παρακράτος δουλεύουν μαζί ενάντια σε νεολαία και εργαζόμενους. Μετά την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, την πανδημία και τις φυσικές καταστροφές, αυτές οι φασιστικές συμμορίες αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα για την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων. Μία “χρυσή εφεδρεία” που ο Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει χωρίς δισταγμό για να τσακίσει κάθε αντίδραση, κάθε διαμαρτυρία, κάθε κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. 

Δεν τους ανεχόμαστε ούτε στιγμή παραπάνω! Με τους μαχητικούς και αυτοοργανομένους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων να τελειώσουμε με την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που γεννά και θρέφει φασιστοειδείς εφεδρείες.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

●ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ 

●ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΔΙΑΣ

●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ