Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ


Μετά το ρεκόρ αύξησης των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ρεύμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έσπασε» άλλο ένα ρεκόρ όσον αφορά την πανδημία. Αυτή τη φορά, η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες 5 θέσεις πανευρωπαϊκά στην αύξηση του αριθμού των θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι για τον Γενάρη άγγιξαν τους 2.710, περισσότεροι από χώρες όπως η Γερμανία που κατέγραψε 2.256 θανάτους, ενώ έχει σχεδόν δεκαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα. Τα σχετικά υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα, δεν μπορούν να κρύψουν τις οδυνηρές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη  για την απελπιστική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων έχει εγκαταλείψει την ελληνική κοινωνία στο έλεος του κορονοϊού. Υπάρχει πλήρης απουσία οποιουδήποτε μέτρου προστασίας, είτε υγειονομικού, είτε οικονομικού. Όλα έχουν αφεθεί στο «αόρατο χέρι της αγοράς» και βλέπουμε το αποτέλεσμα: εκατοντάδες νεκροί σχεδόν κάθε μέρα και νοσοκομεία που παραλύουν υπό το βάρος των ελλείψεων προσωπικού, υποδομών και χρηματοδότησης. Μοναδική ερμηνεία που δόθηκε από την κυβέρνηση για το μακάβριο ρεκόρ που έσπασε είναι ότι «ο πληθυσμός είναι γερασμένος» και ότι «καταγράφονται ως θάνατοι covid, περιστατικά άλλων ασθενών (π.χ. τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα, τερματικά στάδια καρκίνου κ.α) οι οποίοι έχουν θετικό ράπιντ τεστ κατά την εισαγωγή».

Η αθλιότητα των μνημονιακών πολιτικών που συνεχίζεται για παραπάνω από δέκα χρόνια, έχει οδηγήσει τις κοινωνικές παροχές (υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση) σε τρομακτική υποβάθμιση. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, πάντα πιστή στα σχέδια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, εφαρμόζει κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και προχωρά προς την διάλυση της Δωρεάν Υγείας και τo ξεπούλημά της στους «ημέτερους» επιχειρηματίες-αρπακτικά, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να πετάξει την ευθύνη από πάνω της για τις 25.183 ζωές που έχουν χαθεί εξ’ αιτίας της μέσα στην πανδημία. Ο προϋπολογισμός για την δημόσια υγεία μειώθηκε μόνο φέτος κατά 820 εκατομμύρια εν μέσω πανδημίας, το υγειονομικό προσωπικό μειώθηκε κατά 10.000 σε σχέση με πέρυσι και παρά αυτήν την διαλυτική κατάσταση που μαρτυρούν γιατροί και νοσηλευτές, τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν χωρίς καμία βοήθεια και ενίσχυση, καθώς το πακέτο των 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης θα δοθεί αποκλειστικά για την ενίσχυση επιχειρήσεων.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να απαντήσουμε. Ενισχύοντας τις δομές αυτοοργάνωσης, τους συλλόγους, τα σωματεία και τις επιτροπές μας, να οργανωθούμε για να ρίξουμε τους ά(χ)ριστους της κυβέρνησης. Να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην Υγεία, το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ