Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ… ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ


Σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, ο Ιωάννης Κτιστάκης, δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία όσον αφορά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα έχει καταδικαστεί 948 φορές, πληρώνοντας πρόστιμα συνολικής αξίας πάνω από 28,2 εκατομμύρια ευρώ. Σαν να μην έφτανε αυτό, σημειώθηκε ακόμη πως εκκρεμούν πάνω από 2.200 ατομικές προσφυγές ενάντια στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο μέρος των καταδικών αλλά και των προσφυγών στο ευρωπαϊκό δικαστήριο αφορούν τις συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά ιδρύματα (περίπου 81%), ενώ οι υπόλοιπες εντοπίζονται κυρίως σε θέματα αστυνομικής βίας, ελευθερίας της έκφρασης, μη συμμόρφωση της διοίκησης σε εθνικές δικαστικές αποφάσεις. 

Δεν είναι τυχαίο πως η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες με τις περισσότερες καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αναγκάζεται να πληρώσει βαριά πρόστιμα, που προέρχονται από την φορολογία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η βαθιά οικονομική κρίση, με την πανδημία να πολλαπλασιάζει το αποτύπωμά της, έχει οδηγήσει τις κυβερνήσεις και ιδιαίτερα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην υιοθέτηση όλο και πιο νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Κύριος άξονας της βάρβαρης πολιτικής είναι η κατάργηση κάθε τι δημόσιου και δωρεάν, η φοροληστεία των εργαζομένων και η απρόσκοπτη οικονομική ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών. 

Χέρι – χέρι με την κατάργηση κάθε δικαιώματος, έρχεται και η κατάργηση των δημοκρατικών μας ελευθεριών. Για να διασφαλίσουν την εφαρμογή των αντιδραστικών τους νόμων και την εξάλειψη κάθε αντίστασης, χτίζουν ένα αστυνομοκρατούμενο καθεστώς, ενισχύουν με δισεκατομμύρια τον στρατό και την αστυνομία, την ίδια στιγμή που υγεία και παιδεία καταρρέουν. Επίσης, μισθώνουν τα ΜΜΕξαπάτησης για να προωθούν τα κάλπικα ιδεολογήματά τους και φιμώνουν κάθε «φωνή» που ακολουθεί μια διαφορετική κατεύθυνση από τα καλοταϊσμένα κανάλια των αστικών ελίτ.

Απέναντι σε αυτήν την συνεχόμενη και όλο και πιο έντονη κρατική βία και επίθεση στα δημοκρατικά μας δικαιώματα, θα πρέπει να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση. Μέσα από αγώνες και μαχητικές κινητοποιήσεις, είναι ώρα νέοι, εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να τα επιβάλλουμε κόντρα στα δικά τους κέρδη.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΑΤ – ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ 

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ