Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΕΠΤΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


Την Τρίτη 01/03/22 εντοπίστηκαν επτά νεκροί πρόσφυγες στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης. Πρόκειται για ένα ακόμη ναυάγιο που είχε ως αφετηρία την Τουρκία και προορισμό τις ελληνικές ακτές. Τα θύματα, μεταξύ των οποίων υπήρχε και ένα παιδί, εντοπίστηκαν από περαστικούς κατοίκους, όταν τα ξέβρασε η θάλασσα, νωρίς το πρωί. Κανένα ναυάγιο δεν έχει καταγραφεί επίσημα μέχρι στιγμής, γεγονός που δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων θυμάτων.

Τα επτά θύματα προστίθενται στη μακριά λίστα προσφύγων που κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους. Είτε λόγω επαναπροωθήσεων από τις ελληνικές αρχές, στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα, είτε εξαιτίας των φριχτών συνθηκών που επικρατούν στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης της χώρας. Το γεγονός ότι το ναυάγιο δεν έχει καταγραφεί, είναι ενδεικτικό της αδιαφορίας της κυβέρνησης ΝΔ για τις ζωές των προσφύγων!  Στο επίκεντρο κάθε τέτοιου είδους φρικαλεότητας είναι οι νεοφιλελεύθερες και πολεμοκάπηλες πολιτικές που εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις. Η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε, διατηρούν τα σύνορά τους κλειστά με αυστηρά μέτρα φύλαξης. Αναγκάζουν, έτσι, τους πρόσφυγες να γυρίσουν στις χώρες από όπου κατάγονται, καταδικάζοντάς τους σε καταστάσεις πολύχρονων πολέμων, φτώχειας και εξαθλίωσης! Όλα αυτά, καθώς ένα νέο προσφυγικό κύμα καταφτάνει στη χώρα από τη γειτονική Ουκρανία. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτήρισε τους Ουκρανούς προσφυγές ως «πραγματικούς πρόσφυγες». Για τους εκατοντάδες πρόσφυγες από Μέση Ανατολή και Αφρική που έχουν διαλύσει με  τους πολέμους τους οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στο Αιγαίο προσπαθώντας να προσεγγίσουν τις ελληνικές ακτές ούτε λόγος… 

Οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) έχουν συμμαχήσει με τις πιο αντιδραστικές και αιμοσταγείς κυβερνήσεις (ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο) και έχουν στείλει πολεμικούς εξοπλισμούς και στρατεύματα σε μία σειρά από χώρες. Με αυτόν τον τρόπο έχουν συμβάλει άμεσα στην καταστροφή των ίδιων των χωρών αλλά και στην δημιουργία προσφυγικών ρευμάτων που καταφθάνουν στη χώρα. Πρόκειται για τους ίδιους πρόσφυγες που δολοφονούνται από τη ρατσιστική πολιτική και την αδιαφορία τους! Οι νεοφιλελεύθεροι έχουν μετατρέψει την χώρα σε μία απέραντη βάση του ΝΑΤΟ (Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Λάρισα κ.α) και ξοδεύουν υπέρογκα ποσά σε πολεμικούς εξοπλισμούς. Παράλληλα, καταργούν την δημόσια και δωρεάν παιδεία, κλείνουν νοσοκομεία εν καιρώ πανδημίας, καταργούν ασφαλιστικά ταμεία και αφήνουν τις κοινωνικές ανάγκες να διαλυθούν στο έλεος της υποχρηματοδότησης, για την οποία ευθύνονται οι ίδιοι. 

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο ένα αντιπολεμικό κίνημα. Μονάχα η νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του κόσμου μπορούμε να παλέψουμε για ειρήνη και αλληλεγγύη και να επιβάλουμε τις δικές μας ανάγκες. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

  • ΑΣΥΛΟ ΧΑΡΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ