Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ – ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 


Νέα αρνητικά ρεκόρ σημειώνει η οικονομία της Ελλάδας. Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός έφτασε στο ιστορικό υψηλό 7,2%, ενώ αυτή η αύξηση ήταν κατά 1,6% υψηλότερη από τις προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ και 1% από τον Γενάρη (6,2%). Παράλληλα, οι προβλέψεις για τον Μάρτιο κυμαίνονται στο 8%, διατηρώντας δηλαδή αύξουσα πορεία που πολύ πιθανό και πάλι αυτή η πρόβλεψη να ξεπεραστεί, βλέποντας την ακρίβεια να εκτινάσσεται.

Ο πληθωρισμός συνεχίζει να ανεβαίνει. Η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών σε βασικά αγαθά είναι δυσβάσταχτα για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Το ξεπούλημα της ΔΕΗ έχει κάνει τη τιμή του ρεύματος να αυξηθεί κατά 19% συμπαρασύροντας και πολλά άλλα προϊόντα. Ενδεικτικά, το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά 45,9%, τα καύσιμα κατά 23,2% και το φυσικό αέριο 150%. Ακόμα τεράστιες αυξήσεις παρατηρούνται και στα βασικά είδη διατροφής όπως κρέας, ελαιόλαδο, λαχανικά, ζυμαρικά κ.α. Όλα αυτά ενώ που 1 στους 3 εργαζόμενους ανταμείβονται με 372 ευρώ καθαρά!

Η ευθύνη για όλη αυτή τη κατάσταση πέφτει στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που συνεχίζουν να πατούν επί πτωμάτων για να διασφαλίσουν τα κέρδη των «ημέτερων» συνεργατών τους. Μέσα σε όλη αυτήν την κρίση η Ελλάδα εξακολουθεί να ξοδεύει το 2,57% του ΑΕΠ της, δηλαδή 4-5 δις, σε εξοπλισμούς κάθε χρόνο βάζοντας μας στο επίκεντρο επικίνδυνων ενδεχόμενων συγκρούσεων. Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες ψηφίστηκε νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ ύψους 7,5 δις ευρώ(!). Την ίδια στιγμή κόβουν από την υγεία 800 εκατ και προετοιμάζουν στα δημόσια Νοσοκομεία τα λεγόμενα απογευματινά χειρουργεία που θα λειτουργούν με ιδιώτες, δηλαδή επί πληρωμή. Τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις και σε αντάλλαγμα μας δίνουν μια ισχνή αύξηση του 2% που λαμβάνοντας υπόψιν και τον πληθωρισμό πρόκειται για έμμεση μείωση μισθών.

Ως εδώ! Η κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση τσακίζει τις ζωές μας και με περίσσιο θράσος βγαίνουν στα κανάλια κυβερνητικά στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και απαντούν στην αγανάκτηση σχετικά με την ακρίβεια: «Σταματήστε τη γκρίνια επιτέλους». Να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες που θα ρίξουν αυτήν τη λαομίσητη κυβέρνηση και θα επιβάλουν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ