Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟ ΕΣΥ: ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

 


Για το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης ΝΔ οι κοινωνικές ανάγκες δεν αποτελούν δημόσια υπόθεση αλλά ιδιωτική. Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης με ανακοίνωσή του πως αντί για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού πλέον, τα νοσοκομεία θα συνεργάζονται με ιδιώτες γιατρούς που θα υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στόχος, όπως δήλωσε, είναι να «απελευθερωθούν» οι σχέσεις εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό θα συμβεί μέσα από επιπλέον ώρες απογευματινής εργασίας, ενώ ο ασθενής θα αναγκάζεται να καλύπτει μέρος του κόστους του χειρουργείου. 

Εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν ισοπεδωθεί από τον πόλεμο, την πανδημία, τη φτώχεια, την ανεργία, την ακρίβεια και οι μνημονιακοί έρχονται να μας γονατίσουν ακόμη περισσότερο. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους επιφέρουν ένα διαρκές φαγοπότι με πακτωλούς κρατικού χρήματος στους μεγαλοεπιχειρηματίες, την αστυνομία και τον στρατό. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία από την άλλη βιώνουν μια μαύρη καθημερινότητα και ασφυκτιούν από τις συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Οι άθλιοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη που συνεχίζουν μέρα με τη μέρα να καταργούν κάθε έννοια κοινωνικού, πολιτικού και δημοκρατικού δικαιώματος, επιχειρούν με μένος να επιφέρουν την ολοκληρωτική διάλυση του αγαθού της Υγείας και της μετατροπής της σε εμπόρευμα. Η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση, πάντα πιστή στα σχέδια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, εφαρμόζει κατά γράμμα τις κατευθύνσεις Ε.Ε, ΔΝΤ και ΗΠΑ. Προχωράει προς την διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας ξεπουλώντας την σε επιχειρηματίες-αρπακτικά, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης σε εργαζόμενους και νεολαία. Ο προϋπολογισμός για την δημόσια υγεία μειώθηκε μόνο φέτος κατά 820 εκατομμύρια εν μέσω πανδημίας, ενώ δόθηκαν 7,5 δις σε εξοπλισμούς για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ. 

Δεν μας μένει κάτι άλλο να χάσουμε! Ένας τρόπος υπάρχει για να απαντήσουμε. Ενισχύοντας τις δομές αυτοοργάνωσης, τους συλλόγους, τα σωματεία και τις επιτροπές μας, να οργανωθούμε για να ρίξουμε τους ά(χ)ριστους της κυβέρνησης. Να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην Υγεία, το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ