Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΡΩΗΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ


Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος με ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, ενώπιον του οποίου αιτήθηκε την αναστολή της ποινής του μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Πρόφαση για την προκλητική αποφυλάκιση του -καταδικασμένου σε έξι χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση- χρυσαυγίτη ήταν κάποια προβλήματα υγείας του ίδιου και του παιδιού του, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

Αυτή είναι η έκτη αποφυλάκιση μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη της. Η κατά τ’άλλα «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει από τη φυλακή χρυσαυγίτες-δολοφόνους και τους αφήνει ελεύθερους να συνεχίσουν το φασιστικό τους έργο με «όρους» όπως της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μια φορά το μήνα, αλλά και εγγύηση 5.000 ευρώ την ίδια στιγμή που φυλακίζουν αγωνιστές, αφού πρώτα τους έχουν απαγγείλει ψευδείς κατηγορίες και κηρύσσουν παράνομες δεκάδες απεργίες.

Ο βασικός αντίπαλος των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι αυτοί που γεννούν και θρέφουν τέτοια φασιστικά μορφώματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που επιτίθεται στα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Φυτεύει τον σπόρο του εθνικισμού και προσπαθεί να επιβάλλει το δόγμα Νόμος και Τάξη, ενώ ακόμη ξυλοφορτώνει όσους αντιστέκονται στην νεοφιλελεύθερη και αντεργατική πολιτική της. Με αυτό τον τρόπο επιβάλλει ένα καθεστώς φίμωσης και κατάργησης των ελευθεριών μας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση! Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι  να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Με μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες να παλέψουμε ώστε οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι να παραμείνουν στη φυλακή. Με όπλο μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση να τσακίσουμε τον φασισμό και τις πολιτικές που τον θρέφουν.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ