Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

 


Το νέο κύμα ακρίβειας που άρχισε τον Νοέμβρη απειλεί να εξαφανίσει το ήδη μειωμένο εισόδημα των νοικοκυριών. Η αύξηση των τιμών σε μια σειρά από καταναλωτικά αγαθά, ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης, δρα ανεξέλεγκτο στις πλάτες μας. Χαρακτηριστικά, ο πληθωρισμός έφτασε στο 5,5% τον Γενάρη, ενώ οι τιμές στο ρεύμα και το φυσικό αέριο έχουν αυξηθεί πάνω από 200% και 600% αντίστοιχα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020. 

Αυτή η κατάσταση πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2022, αντίθετα με τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει η κυβέρνηση ΝΔ στην προσπάθειά της να καθησυχάσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ήδη έχει προκληθεί ένα τσουνάμι απλήρωτων λογαριασμών (ιδιωτών και επιχειρήσεων). Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η μέση τιμή του φυσικού αερίου για το 2022 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 70 ευρώ ανά μεγαβατώρα –έναντι 20 ευρώ πέρυσι-, ενώ οι απώλειες για το ΑΕΠ μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 4 δισ ευρώ.

Η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προσπαθεί να κάνει τίποτα για να συγκρατήσει το τεράστιο κύμα ακρίβειας και να ενισχύσει τους εργαζόμενους και τους φτωχούς. Αντίθετα, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, έχει ξεπουλήσει τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες-αρπακτικά και έχει καταστρέψει την παραγωγική βάση της χώρας, καθιστώντας τον ελληνικό λαό ευάλωτο στις ορέξεις του κάθε ντόπιου και ξένου κερδοσκόπου. Ταυτόχρονα, οι μνημονιακοί εξαπολύουν ένα σκληρό πογκρόμ καταστολής στην προσπάθειά τους να μας φορτώσουν την κρίση και να κάμψουν οποιαδήποτε αντίσταση και διεκδίκηση.

Μέχρι εδώ! Να μην επιτρέψουμε στους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους της αγοράς να αποφασίζουν για τις ζωές μας στον βωμό του κέρδους. Να ξεσηκωθούμε και μέσα από αγώνες σε σχολεία, σχολές, γειτονιές και χώρους δουλειάς να διώξουμε τα νεοφιλελεύθερα παράσιτα και να παλέψουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΠΛΑΦΟΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ

  • ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ