Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ: 125 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΘ

 


Σε διάστημα ενός μήνα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή για κλίνη ΜΕΘ είναι 125. Μέσα σε αυτούς βρίσκονται 86 ασθενείς με covid και 39 με άλλα νοσήματα. Τα αιτήματα για διασωλήνωση χρονολογούνται από τις 23 Δεκεμβρίου. Τις τελευταίες μέρες, οι ανακοινώσεις των υγειονομικών καλούν άμεση επιστροφή των 6.500 υγειονομικών που η κυβέρνηση έθεσε σε αναστολή, καθώς και των 3.500 υγειονομικών που συνταξιοδοτήθηκαν. Παρόμοια στις δύο περιπτώσεις, τα κενά δεν καλύφθηκαν ποτέ...

Από τις αρχές του νέου έτους, έχει παρατηρηθεί μια σταθεροποίηση στην αύξηση των κρουσμάτων. Οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι φτάνουν τριψήφιους αριθμούς καθημερινά, ενώ παράλληλα, η αύξηση των non covid ασθενών έχει σπάσει νέα ρεκόρ, ένδειξη της συνεχούς διάλυσης του ΕΣΥ. Μέσα σε αυτή τη μακάβρια πραγματικότητα η κυβέρνηση μειώνει τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 820 εκ. ευρώ, κάνει διαγγέλματα για απολύσεις 10.000 υγειονομικών μέσα σε διάστημα ενός χρόνου και προχωρά ακάθεκτη στο δρόμο για την καθολική διάλυση της Δημόσιας Υγείας και το ξεπούλημά της σε ημέτερους επιχειρηματίες-κοράκια.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, μετρούμε πάνω από 2.036.869 κρούσματα covid και 23.999 θανάτους από μια υγειονομική κρίση που δεν ήρθε σαν από μηχανής θεός, αλλά είναι απότοκο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των υπολοίπων. Η ραγδαία μετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον είναι ενδεικτική της αποτυχίας των αποτυχημένων πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα νοσοκομεία σε ολόκληρη την χώρα έχουν μετατραπεί στην πλειοψηφία τους σε νοσοκομεία αναφοράς covid με ελλιπές προσωπικό, βάζουν τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τραυματιοφορείς να δουλεύουν την στιγμή που νοσούν, ενώ, πετούν το μπαλάκι στους ανεμβολίαστους για την διασπορά και την ανικανότητά τους.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να ξεφύγουμε από την ανέχεια που μαστίζει την κοινωνία. Είναι απαραίτητη η ενίσχυση των εργαλείων που έχουμε στα χέρια μας εργαζόμενοι και νεολαία, οι σύλλογοι, τα σωματεία και τις επιτροπές μας. Να οργανωθούμε για να ρίξουμε την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ