Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ


Κύμα οργής και αντιδράσεων έχει προκαλέσει το βίντεο με τον ξυλοδαρμό 14χρονης κοπέλας από αστυνομικούς στην Οστάνδη του Βελγίου. Δύο αστυνομικοί ακινητοποίησαν στο έδαφος την ανήλικη και ένας από τους δύο άρχισε να την χαστουκίζει ανελέητα. Ο αρχηγός της αστυνομίας  Φιλίπ Κερστέκερ ανέφερε πως η 14χρονη έχει συλληφθεί και πως το γεγονός αυτό σχετίζεται με οικογενειακή υπόθεση, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις στηριζόμενος στο ότι η κοπέλα είναι ανήλικη. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να καλύψει την αστυνομική βία που υπέστη η νεαρή κοπέλα. 


Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η έξαρση της καταστολής δεν «αγγίζει» μόνο την Ελλάδα. Είναι ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο, όσο βαθαίνει και η παγκόσμια οικονομική κρίση. Με πρόσχημα την πανδημία, οι αστικές κυβερνήσεις όλων των χωρών βρίσκουν την ευκαιρία να περνούν πλήθος αντεργατικών, αντιεκπαιδευτικών, αντιλαϊκών νόμων και να ενισχύουν την ωμή βαρβαρότητα των κρατικών μηχανισμών καταστολής απέναντι σε όποιον αντιστέκεται. Αυτές οι αντιδημοκρατικές πολιτικές δεν υπάρχουν τυχαία. Εφαρμόζονται προκειμένου να επιβάλλουν οτιδήποτε μέτρο θέλουν, με την μικρότερη δυνατή αντίδραση κι όποιος αντιδρά έρχεται αντιμέτωπος με ξύλο, σύλληψη και ψευδείς κατηγορίες.


Τα περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνουν ότι η παγκόσμια ελίτ προκειμένου να διατηρήσει τα συμφέροντά της εφαρμόζει τις πολιτικές της με κάθε κόστος, χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινα, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, ρίχνοντας ολοένα και πιο βαθιά στον «βούρκο» της φτώχειας τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Όσο η κρίση τους βαθαίνει, άλλο τόσο θα αυξάνονται και οι επιθέσεις εναντίον της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών. 


Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, εμείς πρέπει να αντιδράσουμε με ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας. Μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσής μας, συλλόγους, σωματεία και επιτροπές να οργανώσουμε τη απάντησή μας, συλλογικά και μαζικά. Σε χώρους εργασίας, σχολές και γειτονιές να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μη γίνουμε έρμαια των συμφερόντων τους.



ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ