Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ

 


Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου Λευτέρης Μπλάτζιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προέβη σε ρατσιστικές δηλώσεις που μόνο οργή προκαλούν. Προσπαθώντας να υπερασπιστεί τις κλειστές δομές κράτησης προσφύγων και μεταναστών, παραλλήλισε τους μετανάστες με τον κορονοϊό και τις δομές με το εμβόλιο που θα μας προστατεύσει από αυτούς. Χαρακτηριστικά έγραψε πως: «Οι μεταναστευτικές ροές είναι η αρρώστια, ο κορονοϊός. Ως καινούργιος ιός είναι κάτι που μας φοβίζει γιατί το άγνωστο προκαλεί τρόμο. Σιγά σιγά όμως μάθαμε τον ιό και πως να τον αντιμετωπίσουμε. Η κλειστή ελεγχόμενη δομή είναι το εμβόλιο που μας θωρακίζει».

Στη πραγματικότητα τέτοιες δηλώσεις δεν προκαλούν έκπληξη, μιας και η ΝΔ έχει δείξει επανειλημμένα πως η απάντησή της σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα είναι η καταστολή και υπονόμευση των ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Μπορεί πράγματι να γίνει ένας παραλληλισμός ανάμεσα στο προσφυγικό και το υγειονομικό ζήτημα, όμως αυτός ο παραλληλισμός περιορίζεται στο ότι όπως ο κορονοϊός, έτσι και και το προσφυγικό ζήτημα δεν λύνεται με ΜΑΤ. 

Δεν λύνεται το πρόβλημα όταν στο «κέντρο υποδοχής» της Σάμου μετατρέπονται άτυπα οι μετανάστες σε φυλακισμένους και τους απαγορεύεται η έξοδος από τη δομή. Δεν λύνεται το πρόβλημα όταν 34.000 αιτούντες άσυλο μένουν για δύο μήνες χωρίς καμία οικονομική βοήθεια ενώ περιμένουν να εγκριθεί η αίτησή τους. Σίγουρα δεν επιλύουν το πρόβλημα οι παράνομες επαναπροωθήσεις που κάνει η χώρα μας στέλνοντας χιλιάδες ψυχές να χαροπαλέψουν στο Αιγαίο. Ακόμα, υπόλογος αυτής της άθλιας κατάστασης είναι και η Ε.Ε που όχι μόνο χρηματοδοτεί στο 100% τις κλειστές δομές αλλά συνεχίζει να κρατά κλειστά τα σύνορα για τους μετανάστες εγκλωβίζοντάς τους στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ελλάδας.

Καμία ανοχή στις απάνθρωπές συνθήκες στις οποίες υποβάλουν αυτούς τους ανθρώπους οι αντιδραστικές κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ε.Ε. Με μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες, οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, ντόπιοι και ξένοι, να ρίξουμε τις ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους αυτής της άθλιας κατάστασης και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

● ΑΣΥΛΟ – ΧΑΡΤΙΑ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

● ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ