Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ 16ΧΡΟΝΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Στις 29/01 αστυνομικός πυροβόλησε έναν 16χρονο Ρομά στο Βόλο. Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ άρχισαν να καταδιώκουν 5 μαθητές Ρομά διότι δεν σταμάτησαν το αυτοκίνητο για έλεγχο. Όταν έφτασαν στον οικισμό των Ρομά, ο ένας αστυνομικός πυροβόλησε προς την πλευρά του οδηγού, ο οποίος απέφυγε την σφαίρα. Μετά από λίγο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ανήλικο Ρομά με την κατηγορία πως δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και του επέβαλαν πρόστιμο 700 ευρώ(!). Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της δεν αναφέρει τίποτα για τον πυροβολισμό, ενώ από την άλλη πλευρά, οργανώσεις των Ρομά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά, ώστε να μην συγκαλυφθεί το γεγονός.

Η αστυνομική βαρβαρότητα απέναντι σε κοινωνικές μειονότητες έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα αντίστοιχων περιστατικών με πρωταγωνιστές τις συμμορίες των ΜΑΤ- ΔΙΑΣ - ΟΠΚΕ.  Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν η δολοφόνοι της ΕΛ.ΑΣ εκτέλεσαν τον 18χρονο Ρομά Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα με 37 σφαίρες, μετρώντας έναν ακόμη νεκρό στον μακρύ κατάλογο των κρατικών δολοφονιών.

Πίσω από κάθε γεγονός ακραίας βίας, καταστολής και δολοφονίας της αστυνομίας, βρίσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία επικροτεί και συγκαλύπτει τις δυνάμεις καταστολής και τα εγκλήματά τους. Ο μόνος της στόχος είναι να εξαπολύει δριμείς επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και να επιβάλλει το δόγμα «Νόμος και Τάξη», οικοδομώντας ένα αστυνομοκρατούμενο καθεστώς ενάντια σε κάθε αγωνιστή, μετανάστη, εργαζόμενο, νέο και φτωχό.

Δεν θα τους αφήσουμε! Θα βάλουμε ένα τέλος στην κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Μιας κυβέρνησης που εφαρμόζει τα εγκληματικά της σχέδια μόνο με καταστολή. Με τους μαχητικούς αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να αντεπιτεθούμε σε αυτήν την εγκληματική πολιτική και να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΔΙΑΣ- ΟΠΚΕ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ