Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 


Στις 04/02 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος, προχώρησε σε μια δήλωση κατά την παρουσία του σε τηλεοπτικό πάνελ, η οποία μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεκροί της πανδημίας στην χώρα μας δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση, αλλά απλά «ένας λεκές» που «αν τον κοιτάς συνεχώς μεγαλώνει». Επίσης ανέφερε ότι «κάποιοι δημοσιογράφοι και η αντιπολίτευση κάνουν την τρίχα τριχιά», αναφερόμενος και πάλι στον συνολικό αριθμό των θανάτων.

Τέτοιες χυδαιότητες (σαν και αυτή του Σιμόπουλου) δεν μας εκπλήσσουν. Η κυβέρνηση μας υπενθυμίζει έτσι την εγκληματική της αδιαφορία για όλα τα κοινωνικά προβλήματα. Μπορεί η ΝΔ να αντιμετωπίζει τις 24.600 ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί και την τρομακτική αύξηση της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας σαν κάτι ανύπαρκτο ή σαν έναν ασήμαντο λεκέ, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Όλα αυτά δεν αποτελούν έναν λεκέ, αλλά μια πληγή που ανοίγει καθημερινά στην ελληνική κοινωνία. Κανέναν δεν μπορούν να πείσουν τα γελοία tweets του Μητσοτάκη για την «καταπληκτική ποιότητα ζωής στην Ελλάδα». Εργαζόμενοι, νέοι, φτωχοί, όλοι βιώνουμε στο πετσί μας το τέταρτο κύμα της πανδημίας που ήρθε σαν αποτέλεσμα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από τους «άριστους» του Μητσοτάκη, οι οποίοι μας έχουν αφήσει απροστάτευτους στο έλεος του κορονοϊού και μάλιστα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδυναμωμένο κατά 10.000 περίπου υγειονομικούς και 800 εκατομμύρια ευρώ μείον στην χρηματοδότησή του. Όλοι βιώνουμε στο πετσί μας την τρομακτική μείωση του βιοτικού μας επιπέδου, με τον ν. Χατζηδάκη που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και κάθε μορφή εργατικού δικαίου, με την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης κλπ. Σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας που ροκανίζει το μηνιάτικο ακόμα περισσότερο, τίθεται ένα νέο ερώτημα. Θα τους αφήσουμε να μας πεθάνουν ή θα τους διώξουμε εμείς πρώτα;

Η απάντησή μας στο ερώτημα αυτό είναι: Να τους διώξουμε πριν να είναι αργά. Κυβέρνηση ΝΔ και μια ισχνή μειοψηφία-ελίτ, μιλάνε για τα κέρδη τους και πώς θα τα προφυλάξουν με κάθε κόστος σε βάρος μας. Δεν θα το επιτρέψουμε γιατί εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Με αγώνες στον δρόμο, ενότητα και αυτοοργάνωση να διώξουμε τη λαομίσητη κυβέρνηση των κανίβαλων της ΝΔ.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ