Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ. ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ


Ύστερα από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών αποφυλακίζεται και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωση ΧΑ. Σύμφωνα με το δικαστήριο, αποφασίστηκε η αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του, έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, παρά την αντίθετη εισαγγελική παρέμβαση, ενώ ο δικηγόρος του Μίχου επικαλέστηκε κάποια προβλήματα υγείας.


Μέχρι τώρα, η «ανεξάρτητη» αστική δικαιοσύνη έχει προχωρήσει σε άλλες 4 αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών, μόλις ένα χρόνο μετά τη δίκη της ΧΑ. Από τη μία, απελευθερώνει χρυσαυγίτες-δολοφόνους και τους αφήνει ελεύθερους να συνεχίσουν το φασιστικό τους έργο, από την άλλη, μαζί με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που έχουν στηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη,  φυλακίζουν αγωνιστές, αφού πρώτα τους έχουν απαγγείλει ψευδείς κατηγορίες και κηρύσσουν παράνομες δεκάδες απεργίες.


Ο βασικός εχθρός των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι αυτοί που γεννούν και θρέφουν τέτοια φασιστικά μορφώματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που με μίσος θέλει να μας εξοντώσει, εξαπολύοντας μία λυσσαλέα επίθεση ενάντια στα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Επιδιώκει με κάθε τρόπο να σπείρει το δηλητήριο του εθνικισμού, και να επιβάλλει το δόγμα «Νόμος και Τάξη», ενώ ακόμη ξυλοφορτώνει όσους αντιστέκονται στην νεοφιλελεύθερη και αντεργατική πολιτική της. Αυτό είναι το κράτος της βίας και της εξαθλίωσης που θέλουν να μας επιβάλλουν, ένα καθεστώς φίμωσης και κατάργησης των ελευθεριών μας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση! Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι  να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Με ανυποχώρητους αγώνες, με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας να παλέψουμε ώστε οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι να παραμείνουν στη φυλακή, να πατάξουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ