Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΝ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


Από την Δευτέρα 10/1 με την επιστροφή τους στα σχολεία, μαθητές σε πάνω από 300 σχολεία ξεκίνησαν καταλήψεις, πολλές από τις οποίες κρατάνε πάνω από δύο εβδομάδες. Οι μαθητές σ΄ όλη την Ελλάδα προβάλλουν αιτήματα όπως: πραγματικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, πρόσληψη καθηγητικού και καθαριστικού προσωπικού, δωρεάν παροχή rapid test για όλους, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

 

Το Υπουργείο Παιδείας έσπευσε με ταχύτατα αντανακλαστικά να καταστείλει τον αγώνα των μαθητών, επιστρατεύοντας για ακόμη μια φορά την τηλε-εκπαίδευση. Μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου, τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν όλα τα μαθήματα εξ αποστάσεως, ενώ οι μαθητές που βρίσκονται στις καταλήψεις απαγορεύεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Οι καθηγητές υποχρεούνται να δηλώνουν ποιοι μαθητές απουσιάζουν, ενώ οι καθηγητές που αρνούνται να πραγματοποιήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως θα δέχονται κυρώσεις από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και το ίδιο το Υπουργείο. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε στους γονείς, το υπουργείο δεν δίστασε να προτείνει στους γονείς να αναφέρουν ποιοι καθηγητές δεν κάνουν διαδικτυακά μαθήματα!

Από τον Σεπτέμβριο με το άνοιγμα των σχολείων, η κατάσταση στις αίθουσες είναι πραγματικά τραγική. Παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κανένα μέτρο δεν πήρε για την προστασία των μαθητών. Αντιθέτως, διατήρησε και το απαράδεκτο μέτρο για επαναφορά σε τηλε-εκπαίδευση, όταν ανιχνευτούν κρούσματα στο 50%+1 των μαθητών! Μετά τα Χριστούγεννα, όταν τα κρούσματα άγγιζαν τις 50 χιλιάδες, το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να αναβάλλει το άνοιγμα των σχολείων, με μοναδικό μέτρο προστασίας να αποτελεί η παροχή 3 self test στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Αυτό το μέτρο μόνο ως κοροϊδία μπορεί να μεταφραστεί, όταν λόγω ελλείψεων πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν έλαβαν καν τα τεστ, και η πρόσβαση σε πιο ακριβή τεστ είναι απαγορευτική λόγω των απρόσιτων τιμών. 

Οι μαθητές μας δείχνουν τον δρόμο. Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο την παγερή αδιαφορία της κυβέρνησης για την υγεία και την επιβίωσή μας, αλλά και την προσπάθειά της να καταργήσει κάθε εργατικό, κοινωνικό και δημοκρατικό μας δικαίωμα. Οι αγώνες των μαθητών στέκονται εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, για αποκλεισμό των παιδιών των φτωχών οικογενειών από την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Απέναντι στις εγκληματικές πολιτικές του Μητσοτάκη και του λοιπού μνημονιακού συρφετού, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να οργανωθούμε, με αγώνες, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Να οικοδομήσουμε εστίες αγώνα σε κάθε σχολείο, σχολή, χώρο εργασίας και γειτονιά, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ



  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ 

  • ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ