Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ


Μετά τις 27 Δεκέμβρη φάνηκε ότι βρισκόμαστε στην αρχή κορύφωσης του 4ου καταστροφικού κύματος της πανδημίας του covid-19 στην χώρα μας. Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων – αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης για χάρη της λειτουργίας της «αγοράς» - έχει φέρει τα Δημόσια Νοσοκομεία σε κατάσταση διάλυσης. Ο αριθμός των καθημερινών εισαγωγών ασθενών έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα (πάνω από 600 εισαγωγές ανά ημέρα) και παράλληλα η κατάσταση στα Επείγοντα Περιστατικά είναι χαώδης λόγω της τεράστιας συρροής κόσμου που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εξαιτίας των κρίσιμων ελλείψεων προσωπικού. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι σε σχέση με πέρυσι, το προσωπικό των νοσοκομείων έχει μειωθεί κατά 10.000!

Η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από το ότι έχει εγκαταλείψει την ελληνική κοινωνία στο έλεος του κορονοϊού, φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τις τρομερές ελλείψεις του ΕΣΥ. Αυτοί έθεσαν σε αναστολή εργασίας σχεδόν 6.500 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, δεν αναπλήρωσαν τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων και μείωσαν τον προϋπολογισμό του ΕΣΥ κατά τουλάχιστον 800 εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζουν αδιάφοροι το σχέδιο για την διάλυση της Δημόσιας Υγείας.

Παρά τις περιαυτολογίες και τις διαβεβαιώσεις από πλευράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την δήθεν καλύτερη δυνατή διαχείριση της πανδημίας, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι εν μέσω του 4ου κύματος, μετρώντας ήδη πάνω από 22.366 θύματα της εγκληματικής πολιτικής τους, αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στην παράλυση των νοσοκομείων. Πολλά έχουν χάσει προσωρινά έως και το 5% του συνολικού προσωπικού τους, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες υγειονομικοί αναγκάζονται από το νέο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ να δουλέψουν ενώ νοσούν με κίνδυνο την ακόμη μεγαλύτερη διασπορά, όχι μόνο στο προσωπικό, αλλά και στους ασθενείς. Οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό έριξαν εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη της πανδημίας στους ανεμβολίαστους, στο όνομα του ορθολογισμού και της επιστήμης, καλούν γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και εργαζόμενους που νοσούν, να διασπείρουν στην κυριολεξία τον ιό (μα τί πιο ορθολογικό!).

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να απαντήσουμε! Ενισχύοντας τις δομές αυτοοργάνωσης, τους συλλόγους, τα σωματεία και τις επιτροπές μας, να οργανωθούμε για να ρίξουμε τους ά(χ)ριστους της κυβέρνησης. Να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην Υγεία, το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ