Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΥΡΑ

Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά ακόμα ένας άτυχος Παλαιστίνιος. Πρόκειται για τον 21χρονο Μπακίρ Χασά από τον καταυλισμό προσφύγων Μπαλάτα. Ο θάνατος του Μπακίρ επήλθε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εφόδου του Ισραηλινού στρατού. Η μοιραία αυτή έφοδος έγινε υποτίθεται για τη σύλληψη κάποιου καταζητούμενου, ενώ ο Ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται πως άνοιξε πυρ ως απάντηση σε πυρά που δέχτηκε.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τέτοιες έφοδοι του Ισραηλινού κράτους σε παλαιστινιακά εδάφη είναι συνηθισμένες. Η Δυτική Όχθη τελεί υπό Ισραηλινή κατοχή από το 1967 ελέγχοντας όλες τις εισόδους στην περιοχή και έχοντας διοικητική εξουσία στο 60% της περιοχής. Πλέον, στη Δυτική Όχθη βρίσκονται 450.000 Εβραίοι έποικοι σε διάσπαρτους οικισμούς ανάμεσα σε 2,8 εκατ. Παλαιστίνιους, οι οποίοι όλο και πιο βάναυσα εκδιώκονται από τα σπίτια τους.

Η Ελλάδα εδώ και καιρό ευθυγραμμίζεται με το αντιδραστικό καθεστώς του Ισραήλ και όχι μόνο (ΗΠΑ, Αίγυπτος), φέρνοντας τη χώρα μας όλο και πιο κοντά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων. Τρανή απόδειξη αποτελεί η ανανέωση της συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας της χώρας μας με τις ΗΠΑ, η οποία μετατρέπει την Ελλάδα σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ που θα αποτελεί το ορμητήριο των Αμερικανών προς τη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα στις 27/11/2021 αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο ξεφόρτωσε στην Αλεξανδρούπολη αμερικανικά στρατεύματα, 120 ελικόπτερα και 1.000 στρατιωτικά οχήματα.

Απέναντι σε κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη της οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε κάθε άκρη της γης πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Μέσα από την διεθνιστική αλληλεγγύη και τους αγώνες να διεκδικήσουμε μια ζωή  με αξιοπρέπεια.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ –  ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

  •  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ