Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ


Η ΕΛΑΣ έκανε ποδαρικό στα Πανεπιστήμια εκ μέρους της κυβέρνησης. Ήδη μέσα σε 15 μέρες οι μηχανισμοί καταστολής έχουν εισβάλει 3 φορές σε ΑΕΙ προκειμένου να συλλάβουν φοιτητές. ΜΑΤ μαζί με ασφαλίτες εισέβαλαν στο ΑΠΘ για 4η φορά μέσα σε 1 χρόνο! Αυτή τη φορά για να εκκενώσουν τον πρόσφατα κατειλημμένο χώρο πίσω από το Χημικό, ως αντίδραση στην εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης ΝΔ οι συμμορίτες του Θεοδωρικάκου επιδόθηκαν σε νέο ρεσιτάλ καταστολής, καταπατώντας το άσυλο, κάνοντας χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων σε κλειστό χώρο ενώ τέλος πραγματοποίησαν 15 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 


Την ίδια μέρα, ομάδα της ΟΠΚΕ κυριολεκτικά μπούκαρε στο ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ) για να συλλάβει 6 φοιτητές. Μπορεί να έχει προκληθεί χαμός για τον καθηγητή (στενό συνεργάτη των νεοφιλελεύθερων της ΝΔ) που κατηγορείται για παιδεραστία, τοκογλυφία κι ένα σωρό άλλα εγκλήματα, αλλά η πρυτανεία χέρι-χέρι με την κυβέρνηση ποινικοποιούν την πολιτικοποίηση εντός του Πανεπιστημίου…


Από τη μία η χώρα έχει βυθιστεί στην ακραία οικονομική κρίση με το κύμα της ακρίβειας και της φτωχοποίησης να επελαύνει, έχοντας παράλληλα και την έξαρση της πανδημίας. Όμως ο Μητσοτάκης σφυρίζει ανέμελα για αυτήν την κατάσταση και  δείχνει το μίσος του απέναντι στους φοιτητές και όσους αγωνίζονται. Με όραμα το «Πανεπιστήμιο του 2030» όπου δεν χωράνε η πολιτικοποίηση κι οι αγώνες των φοιτητών, αλλά μόνο αυτοί που έχουν να πληρώνουν, εξαπολύουν μια λυσσαλέα επίθεση μέσα στα Πανεπιστήμια για να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία. Απαραίτητο συμπλήρωμα για την εφαρμογή των νόμων Κεραμέως και του νέου νόμου-πλαισίου που έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης είναι η βίαιη καταστολή κι αστυνομοκρατία εντός των ΑΕΙ με κάμερες, τουρνικέ, security, Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΟΠΠΙ) και φυσικά χωρίς το Άσυλο.


Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών καταγγέλλει την βίαιη εισβολή της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ και την ΑΣΟΕΕ. Εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να παλέψουμε ενάντια στους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους της ΝΔ και το καθεστώς τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει. Με μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες να βάλουμε φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και την κρατική καταστολή.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ - ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

  • ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ 

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ