Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 


Μέσα σε μόλις τρεις μέρες σημειώθηκαν τρία ναυάγια στο Αιγαίο, αριθμώντας δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες. Και οι τρεις βάρκες που βυθίστηκαν είχαν ως αφετηρία την Τουρκία, με προορισμό τις Ιταλικές ακτές. Το τελευταίο ναυάγιο σημειώθηκε στις 24/12 στην Πάρο, όταν μία βάρκα που μετέφερε 80 πρόσφυγες αναποδογύρισε, με τραγικό απολογισμό τους 16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων υπήρχε και ένα βρέφος.  Συνολικά, οι θάνατοι από τα τρία ναυάγια έχουν φτάσει στους 31, ενώ ακόμη υπάρχουν 45 αγνοούμενοι, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί όλοι οι επιβαίνοντες. 


Κάθε χρόνο εκατοντάδες ζωές προσφύγων και μεταναστών χάνονται, είτε λόγω των επαναπροωθήσεων, είτε λόγω των άθλιων συνθηκών που βιώνουν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κοινός παρονομαστής για όλα αυτά τα εγκλήματα είναι η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τις πολεμοχαρείς κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, κρατούν κλειστά τα σύνορά τους με αυστηρά μέτρα φύλαξης, αναγκάζουν τους πρόσφυγες να γυρίσουν πίσω στις περιοχές από όπου προέρχονται, ενισχύοντας με κάθε τρόπο την επίθεση απέναντι στα θύματα των πολύχρονων πολέμων.


Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές στο προσφυγικό ζήτημα. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση ΝΔ συμμαχεί με τα πιο αιμοσταγή καθεστώτα (ΗΠΑ, Αίγυπτος, Ισραήλ), που δεν φέρνουν τίποτα άλλο πέρα από την καταστροφή. Θυσιάζουν στον βωμό του κέρδους χιλιάδες ζωές ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ και χρηματοδοτούν ακατάπαυστα τους πολεμικούς εξοπλισμούς, στερώντας τα χρήματα από τις κοινωνικές ανάγκες (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση).


Το αντιπολεμικό κίνημα είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ. Μόνο η νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλου του κόσμου μπορούμε να παλέψουμε για την αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών και να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 


ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

  • ΑΣΥΛΟ – ΧΑΡΤΙΑ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ