Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Η νέα έρευνα των Τσιόδρα-Λύτρα για την θνητότητα από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ αποτυπώνει τα αποτελέσματα της εγκληματικής κυβέρνησης Μητσοτάκη και της φονικής διαχείρισης της πανδημίας. Μέχρι τον Μάιο, από τα 10.500 θύματα, 6.588 κατέληξαν σε απλές κλίνες ή στα σπίτια τους, ενώ μόλις 3.900 κατέληξαν σε ΜΕΘ. Αυτό σημαίνει πως περίπου 6/10 θύματα, δεν έλαβαν την ειδική φροντίδα που χρειάζονταν.

Οι τραγικές ελλείψεις και  η υποβάθμιση του ΕΣΥ είναι που είχαν σαν αποτέλεσμα τις τραγικές εικόνες μέσα στα νοσοκομεία. Από την αρχή της πανδημίας, γιατροί, νοσηλευτές και  λοιποί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, τόνιζαν τον κίνδυνο της κατάρρευσης του ΕΣΥ υπό το βάρος της πανδημίας και της απουσίας υποδομών. Οι ελλείψεις μασκών, μέσων προσωπικής προστασίας, κλινών ΜΕΘ, η υποστελέχωση είναι μερικά από τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία γέμιζαν με αυτοσχέδιες ΜΕΘ σε διαδρόμους, και συχνά ασθενείς με κορονοϊό στέλνονταν στο σπίτι τους λόγω πληρότητας των ΜΕΘ, με αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση των θανάτων λόγω της έλλειψης νοσηλείας. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και το επιτελείο της πάσχιζαν να καλύψουν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με εξευτελιστικές δικαιολογίες και προκλητικές δηλώσεις όσον αφορά το ΕΣΥ, την διαχείριση της πανδημίας αλλά και την ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας. Με δηλώσεις όπως «οι περισσότερες ΜΕΘ δημιουργούν περισσότερους νεκρούς», «φταίνε οι πολίτες για την πανδημία», «το ΕΣΥ είναι σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ», κ.λπ., έδειχναν και συνεχίζουν ότι καμία διάθεση δεν έχουν να ενισχύσουν την υγεία. Αντίθετα, επιρρίπτουν οποιαδήποτε ευθύνη σε εργαζόμενους και νεολαία, τελευταία δε συγκεκριμένα στους ανεμβολίαστους («διανύουμε πανδημία ανεμβολίαστων»). Εργαλειοποιούν αυτήν την κατάσταση για να περάσουν το μέτρο-οδοστρωτήρα ολικής ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και το ξεπούλημά του στους «ημέτερους». 

Χωρίς ένα σύστημα υγείας ικανό να υποστηρίξει την περίθαλψη των ασθενών, με περισσότερους εργαζόμενους, επαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές, μέσα ατομικής προστασίας, κ.λπ., η πανδημία θα συνεχίσει να θερίζει τη χώρα. Αντ’ αυτού, κυβέρνηση και πλούσιοι προτιμούν να ταΐζουν με ζεστό κρατικό χρήμα μεγαλοεπιχειρηματίες, κανάλια, αστυνομία και στρατό, κόβοντας από τις κοινωνικές ανάγκες (υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση). Αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης είναι που έφτασαν την κοινωνία σε αυτήν την δυστοπική κατάσταση, και στέκουν μόνες υπεύθυνες για τους χιλιάδες θανάτους που προέκυψαν από τις ανεπάρκειες των νοσοκομείων.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση πρέπει όλοι μαζί, εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα να επιβάλουμε τη δική μας λύση με αγώνες. Να διεκδικήσουμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, και να ρίξουμε την εγκληματική και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ –  ΠΑΙΔΕΙΑ –  ΥΓΕΙΑ –  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΜΜ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΘ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ