Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

ΟΡΓΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»


Τα ξημερώματα της Τρίτης 21/12, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο κατειλημμένο εργοστάσιο της Kavala Oil και συνέλαβαν 17 εργαζόμενους. Ήδη από τη Δευτέρα οι μηχανισμοί καταστολής είχαν περικυκλώσει το εργοστάσιο και νωρίς το πρωΐ της επομένης, έπειτα από εντολή της Energean και με παρουσία εισαγγελέα, έσπασαν την περιφρούρηση των εργαζομένων. Δεν δίστασαν να εγκλωβίσουν για ώρες τους 100 εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια εργολαβοποίησης των εργασιακών σχέσεων της εταιρείας, τις 80 απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρεία και τα εργατικά ατυχήματα. Η διάλυση της κατάληψης έγινε με κρότου-λάμψης, βία και τραμπουκισμούς από την πλευρά της αστυνομίας προς τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο εργαζομένων του εργοστασίου κατήγγειλε την βαρβαρότητα των αστυνομικών δυνάμεων που με την αγαστή συνεργασία εργοδοσίας-κυβέρνησης επιτέθηκαν λυσσαλέα απέναντι στους εργαζόμενους. Στο σημείο βρέθηκαν και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των εργαζομένων.

Την επόμενη μέρα, οι εργαζόμενοι στάθηκαν αλληλέγγυοι έξω από τα Δικαστήρια για τις άδικες και καταχρηστικές συλλήψεις των συναδέλφων τους. Η αστυνομία από την πλευρά της επιχείρησε να διαλύσει βίαια την παράσταση διαμαρτυρίας ρίχνοντας χημικά. Αποτέλεσμα της βάναυσης επίθεσης ήταν ο τραυματισμός ενός εργαζόμενου και η μεταφορά του στο νοσοκομείο. 

Για ακόμη μια φορά η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται στο προσκήνιο σε περιστατικά αστυνομικής βίας και κρατικής καταστολής. Παραμένει η ηθική αυτουργός που κάνει τις πλάτες στους πλούσιους για να περάσει τις εγκληματικές πολιτικές της. Με το δόγμα «νόμος και τάξη» θεσμοθετεί τους ξυλοδαρμούς, την επιβολή εξοντωτικών προστίμων και τη σύλληψη των εργαζόμενων που αγωνίζονται ενάντια στις αντεργατικές επιθέσεις της.

Απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα, μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε ουσιαστική απάντηση. Με τους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας να απαντήσουμε σε όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Με την αυτοοργάνωση σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και σχολές να βάλουμε ένα τέλος στην κρατική καταστολή και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

● ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
● ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ