Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 61ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ


Ακόμη ένα περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Το θύμα αυτή τη φορά ήταν ένας 61χρονος άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο, στο Τούσον της Αριζόνας, όπου χτυπήθηκε με 9 σφαίρες καθώς αγνόησε το σήμα του αστυνομικού για να ελεγχθεί. Ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και προσπάθησε να συγκαλύψει τη δολοφονία αποδίδοντας την άγρια επίθεση σε κλοπή.

Παρά τα συλλυπητήρια και την απολογία του αρχηγείου της αστυνομίας εκ μέρους του αστυνομικού, η οργή του κόσμου για αυτή τη δολοφονία από τις δυνάμεις καταστολής δεν κατευνάστηκε. Μέχρι στιγμής εκατοντάδες ζωές χάθηκαν από την σκανδάλη της αμερικάνικης αστυνομίας στους δρόμους. Κι όλα αυτά με την κάλυψη και τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει με την σειρά της της ένα καθεστώς φίμωσης και τρομοκρατίας  και να διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Τα θύματα για ακόμη μια φορά είναι οι νέοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πληρώνουν την κρίση του ελληνικού καπιταλισμού. Κυβέρνηση, πλούσιοι και ελίτ χτυπούν καθημερινά τα δικαιώματα του λαού ενώ παράλληλα οικοδομούν ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος. Βάζουν μπροστά το δόγμα «νόμος και τάξη» που νομιμοποιεί τον ξυλοδαρμό, την επιβολή προστίμων, την φυλάκιση ακόμα και την δολοφονία, όπως είδαμε και στο πρόσφατο περιστατικό με τον 18χρονο Σαμπάνη. 

Από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουν μια και καλή οι βαρβαρότητες των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων. Μέσα από τους αγώνες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας να αντεπιτεθούμε σε αυτή τη πολιτική της φτώχειας και της βίας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

  • ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ