Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΚΥΝΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ


Μετά την κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων, η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ μας κοροϊδεύει ξεδιάντροπα με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού. Ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση, ο Μητσοτάκης αρνείται δημόσια την σημασία της περίθαλψης σε ΜΕΘ και χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίο τράγο τους ανεμβολίαστους επιβάλλοντας «αντίτιμο υγείας».

Στην συζήτηση που έγινε στην Βουλή σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Μητσοτάκης έκανε την αναίσχυντη δήλωση : «Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που περιθάλπονται εκτός σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι μέσα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη». Βέβαια ξέχασε -σκόπιμα- να αναφέρει πως η Επιτροπή των επιστημόνων με δεδομένα και αριθμούς έκανε ξεκάθαρο πως αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ δεν θα έχουμε τόσους νεκρούς, καθώς το 80% των νεκρών βρίσκεται έξω από αυτές! 

Την ίδια στιγμή, ενώ εκμηδενίζει την αξία των ΜΕΘ (όσο ο ίδιος φροντίζει για την υποστελέχωση τους) προχωράει σε έναν ακόμη εμπαιγμό, μιλώντας για το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60. «Πολιορκούν το ΕΣΥ  και στερούν θεραπεία από άλλους ασθενείς» και «Το πρόστιμο των 100 ευρώ  είναι αντίτιμο υγείας»  μας λέει σε μια προσπάθεια περαιτέρω εργαλειοποίησης των ανεμβολίαστων για την διασπορά covid, αντί να αναλάβει της ευθύνες για την ανικανότητα της ΝΔ να διαχειριστεί την πανδημία. Ταυτόχρονα, έσπευσε να απαντήσει γιατί η υποχρεωτικότητα δεν επεκτείνεται στους ένστολους, προφυλάσσοντας το μόνο μέσο επιβολής της κυβέρνησης, τους μηχανισμούς καταστολής,  λέγοντας  ότι «δεν γεμίζουν οι ΜΕΘ από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, αλλά από ηλικιωμένους».

Μετά από την αισχρή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι η το μόνο που απέμεινε είναι υποχρεωτικότητα και πρόστιμα. Ενώ έχει αφήσει το ΕΣΥ ρημαγμένο στερώντας του 820 εκ. ευρώ, ο Μητσοτάκης αρνείται την σημασία των ΜΕΘ και επιβάλλει αντισυνταγματικά και εξοντωτικά πρόστιμα.

Δε θα τους αφήσουμε να αδιαφορούν και να παίζουν με τις ζωές μας!  Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα σχέδια της  επικίνδυνης κυβέρνησης ΝΔ και να διεκδικήσουμε δημόσια-δωρεάν υγεία, λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και να ρίξουμε την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΜΜΕ – ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

●ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ