Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ



Εν μέσω του πιο θανατηφόρου κύματος της πανδημίας, που πλέον στοιχίζει καθημερινά 100 ανθρώπινες ζωές, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να «επενδύσει» τα χρήματα του Δημοσίου σε 280 νέα οχήματα για την ΕΛ.ΑΣ παρά στο ΕΣΥ που καταρρέει. Κατά τα άλλα, το σχέδιο προς την ολική ιδιωτικοποίηση της Υγείας προχωρά γοργά. Η κυβέρνηση έχει μάλιστα το θράσος να ισχυριστεί πως κάποια από αυτά τα οχήματα προορίζονται για μετακινήσεις ασθενών Covid-19. 

Από το 2020 μέχρι σήμερα οι μηχανισμοί καταστολής δέχτηκαν γιγαντιαία ενίσχυση. Συνολικά αυτά τα δύο χρόνια έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 55 εκατομμύρια(!) ευρώ για την αύξηση τον εξοπλισμό της αστυνομίας, η οποία στρατιωτικοποιείται όλο και περισσότερο, με πιο επικίνδυνο εξοπλισμό. Παράλληλα, τα οχήματά της έχουν αυξηθεί κατά 2.500. Όλα αυτά για να χτυπάει και να επιβάλλει εξοντωντικά πρόστιμα απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία κατ'εντολή της ΝΔ.

Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων δεν δίνει δεκάρα για τις κοινωνικές ανάγκες, για τους χιλιάδες ανθρώπους που αγκομαχούν διασωληνωμένοι στους διαδρόμους των νοσοκομείων περιμένοντας ένα κρεβάτι ΜΕΘ, για τα εκατομμύρια νοικοκυριά που με το νέο κύμα ακρίβειας δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Σίγουρα όχι και για τους νεκρούς από την αστυνομική αυθαιρεσία, την οποία η ίδια υποθάλπει «ανθρώπινα και συμβολικά». Μόνη της απάντηση σε όλα αυτά είναι η οικοδόμηση ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους. Όποιος αγωνίζεται ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης θα έχει να αντιμετωπίσει τους τραμπούκους της ΕΛΑΣ που θα τον δέρνουν, συλλαμβάνουν και θα του επιβάλλουν εξοντωντικά πρόστιμα.

Δε πρέπει να ανεχτούμε ούτε για μία ακόμα στιγμή την καταστολή σαν απάντηση στα δίκαια αιτήματα μας. Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας στον δρόμο.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ– ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

● ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ